כלים

הדסה: מרכז רב תחומי חדש לאבחון, טיפול וחקר מחלת האפילפסיה. טיפול נכון מאפשר ל- 70% מהחולים לנהל אורח חיים רגיל

מרכז רב-תחומי חדש לטיפול באפילפסיה של ילדים ומבוגרים החל לפעול במרכז הרפואי הדסה. הצוות כולל נוירולוגים ילדים ומבוגרים, נוירוכירורגים, פסיכיאטרים, נוירופסיכולוגים, רדיולוגים, אנשי רפואה גרעינית, תזונה, חוקרים ועוד.

"יום סגול", אשר מצויין בכל העולם להעלאת המודעות לאפילפסיה, יתקיים בהדסה ביום שני, 26 במרץ 2012. ביום זה צוות המרכז ייתן מידע לציבור הרחב.

אפילפסיה היא מחלה נפוצה, הפוגעת בכ- 0.7% מהאוכלוסיה בכל הגילאים. לפיכך, ההערכה היא שבכל רגע נתון יש כ- 7000 חולי אפילפסיה רק באזור ירושלים ובכל שנה מאובחנת המחלה אצל 500 אנשים חדשים בירושלים. עם קבלת הטיפול הנכון, 70% מהחולים יהפכו להיות חופשיים מהתקפים ויוכלו לנהל חיים רגילים לחלוטין.

חלק משמעותי מהחולים הממשיכים לסבול מהתקפים למרות טיפול תרופתי מיטבי יכולים ליהנות מטיפולים לא תרופתיים, באמצעות ניתוחים, השתלת קוצבים ואמצעים נוספים. בשל המורכבות של האבחון והטיפול בחולי אפילפסיה, ובמיוחד באותם חולים שאינם מגיבים כרצוי לטיפולים התרופתיים הראשונים המוצעים להם, יש צורך בצוות מטפל מיומן שמתמחה באופן מיוחד בפנים השונות של המחלה וסיבוכיה.

לדברי ד"ר דנה אקשטיין, מהמחלקה לנוירולוגיה, המרכזת את פעילות המרכז: "חולים רבים הסובלים מהתקפים אפילפטיים בלתי נשלטים (הרבה פעמים במשך שנים רבות) או מתופעות לוואי קשות של הטיפול נוגד הפרכוסים, אינם מודעים לכך שקיימת אפשרות להיטיב את מצבם. חשוב ביותר לכן להעלות את המודעות בציבור הכללי ובקרב הקהילה הרפואית לקיום מרכז אפילפסיה יעודי אשר במסגרתו מתאפשרים הערכה וטיפול מתקדמים, גם לחולים הקשים ביותר."

האבחון והטיפול בחולים הסובלים מאפילפסיה בדרגות חומרה שונות מתבצעים במסגרת המרכז ברמה הגבוהה ביותר הנהוגה במרכזים דומים בעולם המערבי, תוך שימוש באמצעים טכניים מתקדמים.

מרכז האפילפסיה מאפשר בנוסף לטיפול הייעודי בחולים גם התפתחות של מחקר באפילפסיה בפרט ובמחלות מוח בכלל, באמצעות שיתוף פעולה של חוקרים מהאוניברסיטה העברית וממוסדות אחרים בארץ ובעולם. מחקרים אלה צפויים לתרום לטיפול במחלות נוירולוגיות ופסיכיאטריות ולהביא לפריצת דרך בחקר המוח.