קרקע. טופוגרפיה. אקלים. שלושה תנאים הכרחיים לגידול ענבים איכותיים שישמשו לייצור יינות איכותיים. בגולן, כמו במחוזות יין מובילים בעולם כולו, מתקיימים התנאים האופטימאליים לגידול כרמים. רצועת האדמה הקסומה הזו מכילה את כל התנאים המתאימים - שילוב של אדמת בזלת וולקנית, טופוגרפיה ייחודית ואקלים קריר, מסייעים בגידול ענבים משובחים, מה שהקנה לגולן את השם המכובד "ארץ היין"

כלים
הכל התחיל כשבשנות ה- 70 המליץ מומחה מאונ' קליפורניה (ויקטור שנפלד שמשנת 1992 משמש כיינן ראשי ביקבי רמת הגולן, קצרין) לנטוע גפנים במישורים הגבוהים של הגולן. ב-1983 הבינו הכורמים בגולן, כי מענבים משובחים ניתן להכין יין משובח, ויקבי רמת-הגולן הוקמו אחר כבוד.

מאז קמו בגולן יקבי-בוטיק רבים המייצרים יינות משובחים, בדרום הגולן היקבים " "שאטו גולן">שאטו גולן ","טרה נובה", "רוקד", במרכז הגולן "בזלת הגולן", "עין נשוט", "זוהר", "בוסתן" ובצפון הגולן "הר אודם". ביחד הם מצטרפים אל יקבי רמת-הגולן, ומחזקים את מעמדו של הגולן כאזור מוביל בעולם היין של ישראל. בארץ ישנם מוקדי יין נוספים (בשפלה ובמורדות הרי-ירושלים, למשל), אבל בגולן יש מעל ל-7,000 דונם ענבים והרבה מאוד יוקרה. היינות של הגולן מיקמו את היין הישראלי על מפות הארץ והעולם.