במהלך הדיון על בינוי כיתות לימוד הציגה עירית ירושלים נתונים בדבר הצורך והמחסור במבני ציבור וחינוך, ואת תכניותיה לסגירת הפערים בשנים הקרובות. מן הדיווח עולה כי במגזר חרדי כמו גם במגזר הערבי קיים מחסור חמור של כ - 1000 כיתות לימוד תקניות וכי למרות האצת תכנון הכיתות וההבשלה לקראת מימון, הרי שלא ניתן יהיה לסגור את הפער הקיים.
ח"כ הרב מוזס אמר כי הוא מודאג מאוד מן הנתונים וכי כבר לפני יותר מחצי שנה דיווח ראש העיר מר ניר ברקת לחברי ועדת החינוך על המחסור האדיר הקיים במגזר החרדי בירושלים העומד כיום על מעל 1000 כיתות. "כיצד תסגרו את הפער? האם נישאר עם אותם נתונים ואותם דיווחים על חסרים?" שאל. ראש העיר שהשיב לרב מוזס אמר כי הפער הוא מצטבר וכי העירייה מכינה תכניות ומתקדמת לקראת פתרון הבעיה ומימון "הפערים הגדולים באמת הם במגזר החרדי ובמגזר הערבי" הודה ראש העיר. "אנו מקווים לצמצם אותם תוך כמה שנים".
בעת הדיון על תכניות הלימודים במזרח ירושלים ותכניהם של ספרי הלימוד, קשר הרב מוזס את יידויי האבנים על מתפללים בהר הזיתים, אל הנתון המדהים שהובא לפני חברי הועדה על ידי מחלקת המחקר והמידע של הכנסת לפיו, כשליש מתלמידי מזרח ירושלים אשר מקבלים מימון נרחב מן הממשלה לומדים מתוך ספרי לימוד פלשתינאיים אשר לא עברו כל בדיקה. "1/3 מהתלמידים במזרח ירושלים לומדים את תכנית הלימודים הפלשתינאית ללא כל פיקוח ישראלי, אין פלא שמתפללים בדרכם להשתטח על קברי אבותם בהר הזיתים, מותקפים באלימות ונרגמים באבנים על ידי אותם תלמידים מוסתים. אתמול קיבלתי דיווח על מספר מתפללים אשר בדרכם אל הר הזיתים עברו ליד בית ספר במזרח העיר והותקפו במטח אבנים כבד. אין זה מקרה ראשון באותו המקום. וזו תוצאה ישירה של תכנית לימודים מסיתה" אמר ודרש לנקוט בכל אמצעי על מנת למנוע את המשך המצב הבלתי אפשרי.