בדיון סוער היום בוועדת המשנה לביטוח התעורר ויכוח בין נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר והממונה על שוק ההון, עודד שריג על מבנה הרגולציה הרצוי לישראל. יו"ר הוועדה ח"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו): "העובדה כי יש חילוקי דעות מדגישה עד כמה מדינת ישראל זקוקה לחשיבה מחודשת על מבנה הרגולציה הרצוי. אעלה הצעת חוק בנושא לוועדת השרים ביום א' הקרוב."

היום, יום ג' התקיים דיון סוער בוועדת משנה לענייני ביטוח ושוק ההון בראשות ח"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו) בנושא מבנה הרגולציה על שוק ההון הרצוי למדינת ישראל. הישיבה התקיימה במעמד נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו, מנכ"ל האוצר, חיים שני והממונה על הביטוח ושוק ההון באוצר, פרופ' עודד שריג.

במהלך הישיבה סקר נגיד בנק ישראל את המגמה העולמית למעבר למבנה רגולציה דו ראשי (המתחלק על פי פונקציות- יציבותית והגנת הצרכן במקום המודל המבוזר כמו זה הישראלי, המפקח על מגזרים- הבנקאי, המוסדי וכו'). הנגיד ציין כי "המגמה העולמית היא להעביר סמכויות לבנק המרכזי וללכת למודל דו ראשי".

לאחר מכן דיבר המפקח על שוק ההון, פרופ' עודד שריג. שריג ציין כי המודל הישראלי הוכיח עצמו במשבר הכלכלי האחרון וכי אין צורך לקיים דיון על התאמתו למשק הישראלי בשל הצלחה זו. כמו כן, ציין שריג כי "המערכת הביטוחית והבנקאית הן מערכות שונות בתכלית ולכן המודל הדו ראשי אינו מתאים. זאת ועוד, המודל הדו- ראשי אינו רואה את התמונה הכללית ולכן בעייתי."

סטנלי פישר התרעם על עמדת האוצר וציין כי יש צורך אמיתי ועולמי בדיון על המבנה והסכמה על המבנה הנכון: " אי אפשר לומר שלא היו בעיות בפיקוח במשבר האחרון ולכן, צריך לבדוק את המצב ולא לקבל אותו כמות שהוא. אני שמח שהדיון בוועדת המשנה מתחיל את תהליך הבדיקה."

בסיכום הדיון ציינה ח"כ פאינה קירשנבאום, יו"ר הוועדה כי הגישה חוק לשינוי מבנה הרגולציה למודל הדו ראשי, וכי הוא עולה ביום א' הקרוב לוועדת השרים לענייני חקיקה. קירשנבאום סיפרה כי הציעה לגורמים באוצר לדחות את החוק ולהקים וועדה ממשלתית ומקצועית לבחינת המודל הרצוי לישראל אך נענתה בשלילה, ולכן תעלה את החוק. "אני לא אומרת שההצעה שלי היא ההצעה האופטימלית, אבל היא בסיס לתחילת דיון בנושא. אין ספק כי ישנם חילוקי דעות קשים בין הרגולטורים, אך עובדה זו מחדדת את העובדה שיש בעיה קשה שצריכה בדיקה."

"יש לזכור כי אנו מסכנים כאן 2 טריליון שקל, לא של כספי מדינה אלא של כלל החיסכון הציבורי, וטובת הציבור צריכה לעמוד כנגד עינינו. אני קוראת לממשלה לדון באופן מיידי וברצינות והמקצועיות המתחייבת בנושא מבנה הרגולציה הרצוי, ולהפסיק לגרור רגליים בשל שיקולים לא ענייניים. אנו כאן בכנסת נדאג כי נושא זה לא ירד מסדר היום."