Catאחוז ניכר ממקרי המוות בחתולים הם ממחלות נגיפיות – וחלקם יכלו להמנע בעזרת חיסון, מעבדת בקטוכם, העוסקת בין היתר בניתוחים לאחר המוות של חיות מחמד, עורכת ב-11 באפריל כנס מקצועי בנושא בריאות החתול. חלק ניכר ממקרי המוות הפתאומיים של חתולים נובעים מהדבקות במחלות נגיפיות, כך עולה מנתוני הניתוחים לאחר המוות שבוצעו במעבדת בקטוכם בנס ציונה

כלים
לדברי ד"ר עמנואל לוב, מנהל תחום האבחון הוטרינרי במעבדת בקטוכם, חלק ממקרי המוות יכלו להימנע באמצעות חיסון מונע של החתולים. מי שמחזיקים חיות מחמד נוטים לעיתים לוותר על החיסונים הנדרשים בשל חוסר תשומת לב, מצוקת זמן או רצון לחסוך בהוצאות ומסכנים את בעל החיים. הסכנה חמורה במיוחד אצל גורים לא מחוסנים וחתולים עם גישה לחצר הבאים במגע עם חתולים משוטטים.

ביום רביעי, 11 באפריל, עורכת מעבדת בקטוכם כנס מקצועי של וטרינרים שיוקדש לבריאות החתול. לדברי ד"ר עמנואל לוב, החתולים חוסים ברפואה הוטרינרית בצילם של הכלבים, למרות שמספרם גדול יותר. מטרת הכנס היא לתת זרקור על בעיות הרפואה של החתולים החל מסקירה על החידושים בהבנת מחלות וירליות שונות, דרכי אבחון שלהן ומניעה, דיגום ואבחון מחלות הקשורות למערכת העיכול, תוספי תזונה מעוררי תאבון והפרעות התנהגות בחתולים ורפואת חרום. הכנס מיועד לרופאים וטרינרים ומטרתו להעשיר את הידע בתחום רפואת החתולים בארץ.

ניתוח לאחר המוות של "בעלי חיים">בעלי חיים יכול לשפוך אור על נסיבות מותה של חיית המחמד ולהביא להצלת "בעלי חיים">בעלי חיים אחרים ששהו בסביבתה ויתכן שהם לוקים באותה מחלה. כמו כן מביאים הניתוחים להרחבת הידע והמחקר הרפואי בנוגע לרפואת בעלי החיים.

בכנס המקצועי תתארח פרופ' אניה קיפר מאוניברסיטת ליברפול בבריטניה שהיא מהחוקרים המובילים בעולם בתחום הפתולוגיה הוטרינרית ועומדת בראש הארגון הבינלאומי האירופאי של הפתולוגים הוטרינרים. היא תספר על החידושים האחרונים בתחום הפתולוגיה בחתולים. עוד ישתתפו בכנס וטרינרים ישראלים העוסקים בין היתר ברפואת החתולים.