ד"ר דורי גולד, נשיא המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה ושגריר ישראל באו"ם לשעבר, אמר כי "המשט מגלה לכל מציאות חדשה שאנו לא יודעים איפה אנחנו עומדים בעקבותיה. תורכיה הייתה נתון שלקחנו כמובן מאליו. פתאום אנו מגלים מציאות חדשה שאנו לא יודעים איפה אנו עומדים בעקבותיה. תורכיה משתפת פעולה עם מדינות עוינות במזרח התיכון. הסגר הימי על רצועת עזה הינו חוקי והוא כלי אסטרטגי שמדינות רבות השתמשו בו בעבר. המערכת הבינלאומית אינה מגיבה כאילו אנו עושים צעד חוקי. אם המערכת הבינלאומית הייתה מתפקדת לפי ההחלטות שלה, היא הייתה צריכה גם לבחון כיצד שרים בתורכיה משתפים פעולה עם ארגון כמו IHH. הכנס לוקח בחשבון את מה שעברנו ביומיים האחרונים".
האלוף במיל' "עוזי דיין">עוזי דיין אמר: "בהקשר למשט – אף אחד לא מסתכל על הדברים כפי שהיו. גם אצלנו וגם בעולם כולו, כל דבר הפך להיות פרשת השבוע. חכמי היום שאחרי שגדלו כמו דגים באקווריום מציעים בתקשורת מגוון פטנטים כיצד היה ניתן לעצור את הספינה בצורה אחרת. מי שבאמת יודע איך עוצרים ספינה ששטה עם כל הפטנטים האלו שיגיד מהר, כי לאף אחד אין באמת את התשובה. גם נאט"ו וגם ארה"ב מחפשים את הפתרונות ולא מוצאים. לכן עולה השאלה מה הזכות שלנו למרחבי ביטחון והגנה ומה עושים מול ישות קרובה ועוינת. לישראל זכות טבעית וצורך מוכר היסטורית לגבולות בני-הגנה והכוונה שתוכל להגן על עצמה בכוחותיה היא. קווי 1967 וגדר הביטחון אינם יכולים לשמש כגבול בן-הגנה אלא רק בקעת הירדן. המדיניות שלנו צריכה להיות מבוססת על מתן ביטחון ויצירת גבולות בני-הגנה ורק הבסיס הזה יביא להסכם שלום בר-קיימא".
תת אלוף במיל' "אודי דקל">אודי דקל : "הפלשתינאים רוצים ריבונות מלאה דבר שיוצר קונפליקט בין זה לבין צרכי הביטחון של מדינת ישראל. הלקח הוא שהביטחון תורם לשלום ולא השלום לביטחון. הסכם שלום יציב חייב להתבסס על יציבות ביטחונית, ויש לגלות נקודות גמישות מול הצד השני הקשורים לסמליות, כבוד, ריבונות ולקשר עם העולם החיצון, כל עוד אנו שולטים לחלוטין במרחב האווירי".