לראשונה בבת - ים: עיריית בת- ים, ארגון הקבלנים והבונים בתל אביב-יפו-בת- ים והאגודה לתרבות הדיור יקיימו כנס בנושא תמ"א 38

סקרים ותחזיות של מוסדות מחקר בישראל ובעולם צופים רעידת אדמה בישראל, אשר לא ניתן לחזות את מועד התרחשותה. כחלק מההערכות ניתנת שימת לב מיוחדת לנושא עמידות המבנים.

כל בניין חדש המוקם בישראל משנת 1980 מחויב בתקני עמידות מבנים ברעידות אדמה. בשנת 2005 גובשה תוכנית מתאר ארצית -תמ"א 38- אשר קובעת הנחיות תכנוניות לחיזוק מבנים קיימים שהוקמו בשנות עבר. במקביל מגדירה התכנית תמריצים כלכליים דוגמת הוספת יחידות דיור והרחבת יחידות דיור קיימות, אשר משתלבים בתכנית ההתחדשות העירונית..

עיריית בת-ים, ארגון הקבלנים והבונים תל אביב-יפו - בת-ים והאגודה לתרבות הדיור, יקיימו בשבוע הבא כנס בנושא תמ"א 38. המדובר בכנס ראשון מסוגו שמטרתו להביא לידיעת תושבי בת-ים את היכולת ליישם את תמ"א 38 בשכונות ותיקות בהם קיימים בניינים שנבנו לפני 1980.

הכנס יתקיים ביום שלישי, ה-18 בינואר 2011, בהיכל התרבות בהשתתפות מ"מ ראש העיר אורי בוסקילה, המשמש גם כיו"ר ועדת התכנון והבנייה, יו"ר ארגון הקבלנים והבונים בתל אביב-יפו - בת- ים אבנר לוי, יו"ר ועדת תמ"א 38 בארגון יצחק שגב ו מהנדס העיר אדריכל שוקי פתאל,

ארגון הקבלנים והבונים בתל אביב-יפו-בת-ים נטל על עצמו בשנים האחרונות לקדם את תמ"א 38, בעיקר בתל אביב. עם האיחוד בין ארגון תל אביב-יפו לארגון בת ים, החל הארגון לפעול גם בעיר בת ים.

ראש העיר שלומי לחיאני: "היערכות לקראת רעידות האדמה היא משימה חשובה ברמה לאומית והיא מוטלת על ראשי הרשויות המקומיות לקידום, עידוד וסיוע. תמ"א 38 מהווה תכנית חשובה ואטרקטיבית לביטחונם ובטיחותם של התושבים והיא משתלבת בתכנית העירונית האסטרגית להמשך התחדשות ופיתוח העיר. הכנס הוא אחד מצעדי העירייה לעודד את התושבים לחזק את ביתם במסגרת תמ"א 38 ולחדש את סביבת מגוריהם".

לדברי מנכ"ל ארגון הקבלנים והבונים בתל אביב-יפו בת-ים, אלי רוזנטל :"העיר בת ים היא עיר מרכזית שידעה בשנים האחרונות תנופה רבה, בעיקר בזכות פעילותו של ראש העירייה, שלומי לחיאני. יחד זאת קיימת חובה להבטיח את ביטחון התושבים מפני רעידות אדמה באמצעות תמ"א 38. העירייה גם מקדמת תוכנית שתאפשר תוספת של עד 3 קומות לבניינים הזקוקים לחיזוק. עניין התמ"א נידון כל הזמן בתקשורת הישראלית, אך מבלי שהציבור יידע מי יכול לסייע לו ברמת היומיום. מטרת הכנס היא ליצור מפגש ראשון עם התושבים במטרה להציע להם את העזרה שלנו ואת הסיוע שלנו. אני מקווה כי הכנס יישא פרי ובעקבותיו יבואו מפגשים נוספים".