הפארק המשתרע על פני 1700 דונמים יופעל וינוהל על ידי שלוש הרשויות השכנות השותפות להקמתו. עוד בטרם הוחל בשיווק הפרוייקט ביקשו להצטרף אליו כ-130 מפעלים. 18 מתוכם אושרו ונמצאים כעת בתהליכי הקצאת הקרקע ללא מכרז. המפעלים, בגדלים שונים יעסיקו בסך הכל כ-700 עובדים, בשלב הראשון.
פרט למפעלי התעשייה, בפארק יוקם פאוור סנטר ובו חנויות outlet ומבני ציבור שהגדול שבהם הוא בית חולים שני בנגב. בית החולים עתיד לענות על הצרכים של האוכלוסייה הגדלה בנגב, לאלפי המשפחות האמורות להגיע לנגב יחד עם בסיסי התיקשוב והמודיעין.
ראש מועצת בני שמעון סיגל מורן ציינה כי התמורות החיוביות העוברות על הנגב כולו, כולל מעבר בסיסי צה"ל דרומה משפיעות גם הן על פארק התעסוקה. לדבריה, "משרדי הממשלה השונים - המשרד לפיתוח הנגב והגליל, משרד התמ"ת ומשרד הבינוי והשיכון תומכים בפרויקט ואף הקציבו תקציבים לפיתוח השלב השני".
ראש עיריית רהט פאיז אבו סהיבן הדגיש כי ישנו קשר רצוף בין העירייה לבין משרד התמ"ת מתוך רצון להתחיל ולהכשיר עובדים עוד לפני בואם של המפעלים לפארק. "הנשים הבדואיות אינן יוצאות מתחומי העיר ולכן הבאנו מפעלים שיספקו מקומות תעסוקה רבים לאזורנו דבר שיאפשר לנו לצמצם את אבטלת הנשים במגזר", אמר ראש העיר.
ראש מועצת להבים, אלי לוי, המשמש גם כיו"ר ועדת המיון והקליטה של היזמים אמר : "בוועדה חברים נציגים גם ממשרדי הבריאות והגנת הסביבה שמסייעים לנו לקלוט אך ורק מפעלים העוסקים בתעשייה נקייה. אם יגיעו מפעלי היי-טק לוועדת המיון והקליטה נשמח לקבלם, אך המטרה העיקרית שלנו היא להביא לכאן מפעלי תעשייה מסורתיים, שיעסיקו כמה שיותר עובדים".
ביום שלישי הבא, ה- 27.4.2010 יתקיים טקס הסרת הלוט משלט הכניסה לפארק במעמד המשנה לראש הממשלה, השר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום ושר התמ"ת בנימין בן-אליעזר.