אופניים מודולרים המשתנים תוך כדי תנועה, אופנוע תלת מושבי המשמש פיתרון לעומסי התנועה בעיר, ערכה המאפשרת לילד לתכנן ולהקים מערכת השקיה לגינה באמצעות חלקים מתחברים, כלי מיתר דיגיטלי שנועד לשרוד באורח החיים של הנווד המודרני - כל זאת ועוד בתערוכת הבוגרים השנתית של המחלקה לעיצוב תעשייתי במכללת שנקר.

כלים

מכללת שנקר משגרת גם השנה אל העולם את בוגריה במחלקה לעיצוב תעשייתי אשר מציגים את את המציאות היומיומית בתום מסע מפרך ומרתק, כואב ומספק בתערוכת סיום לימודיהם. "הפרויקטים האישיים הם סך הרשמים, החוויות, התובנות, החלומות והשריטות של כל אחד ואחת מהבוגרים" מספר יואב זיו, ראש המחלקה.

"סדרת מוצרים - מקלאסיים עד עתירי-טכנולוגיה - נותנת ביטוי לתשוקתם העזה של הבוגרים לבחון גבולות וקצוות, ובעיקר לעצב, תוך הפגנת שליטה בכלים ובמיומנויות שרכשו. הסטודנטים נעים במרחב האנושי-נצחי של זיכרון, געגוע, חישה, ילדותיות, אינטימיות וציבוריות, הנשזרים זה בזה וכבדרך קסם, מצליחים להפיח רוח חדשה ורלבנטית לחיינו במציאות המשתנה. באופן זה מתקיים מעשה האלכימיה, אותה טרנספורמציה של הבנאלי לקסום, בחינת המוכר בעיניים חדשות."

התערוכה תוצג ברחבי שנקר בין ה-31-17 ליולי. שעות פתיחה: ימי א'-ה' – 22:00-10:00, ימי ו' – 13:00-10:00. ביום ראשון, ה-26.07, התערוכה תהיינה סגורה בשל ט' באב. רח' אנה פרנק 12, ר"ג, קומה ג'

אבגי יותם // Steed

"פתרונות תחבורתיים לסביבה האורבנית היא אחד האתגרים הגדולים של המאה הנוכחית במיוחד במציאות הסבוכה בישראל, מדינה קטנה ומכוניות רבות לה. שלדת אופניים מודולארית, המאפשרת מגוון סגנונות רכיבה בהתאמה אישית היא הפיתרון של הסטודנט אבגי יותם. "באמצעות החלפת מודול, יכול הרוכב לשנות את השלדה בהתאם לתנאי השטח, החל מרכיבת כביש בין מכוניות, דרך מסלול מוסדר ועד לרכיבה בשדות", מסביר אבגי.

אליאס אמיר // MOTO

ישנם מוצרים שהם בבחינת איך לא חשבו עליה קודם. אמירה זו תקיפה ליצירתו של אליאס: אופנוע עירוני קבוצתי, שעוצב מתוך מחשבה על אורח החיים האורבאני. מדובר בכלי רכב דינאמי שניתן להוסיף לו הרחבה המאפשרת הרכבה של עד 3 אנשים. באופן זה הוא מציע חוויית רכיבה ראשונה מסוגה. הפיתרון התחברותי של אליאס מציע גם הוא פיתרון יעיל למצוקה התחבורתית באיזורים אורבניים צפופים.

ברוכין אבישי // ערכת השקיה לילד

אחד הפרוייקטים המעניינים של התערוכה נוצר על ידי ברוכין אבישי. בימים בהם מתחרים עסקים על פיתוח האפליקציה שתמשוך יותר ויותר ילדים אל המסך, מציע ברוכין פעילות חוץ יוצאת דופן, ערכת השקייה לילד. אליאס מסביר: "הערכה מאפשרת לילד לתכנן ולהקים מערכת השקיה לגינה באמצעות חלקים מתחברים. המים זורמים ומפיחים חיים בעולם הירוק שיצר הילד: הטיפה מתחילה במסעה לעבר הצמח, כשבדרך תזלוג מכלי לכלי ותכניס בהם תנועה. הילד אחראי על תפעולה של הגינה, וזוכה למקום נהדר בו יוכל להתבודד עם מחשבותיו ולהפליג בדמיונו".

דולב אורית // כלי מיתר דיגיטלי לנווד המודרני

פרוייקט מעניין נוסף הוא זה של דולב אורית המציעה כלי מיתר דיגיטלי לנוודים. בעולם שבו הנגן מלווה אותנו לכל מקום, לא היה בנמצא כלי נגינה דיגיטלי, כפי שמסבירה דולב: "בעולם של נדודים, מוזיקה היא העוגן, הבית ויומן המסע. במהלך מסעותיי נחשפתי לדור חדש של נוודים, הבוחר למלא את התרמיל במיטב חידושי הטכנולוגיה ומבקש ליהנות מהאפשרויות שמציעה הקידמה. בפרויקט פיתחתי כלי מיתר דיגיטלי, שנועד לשרוד באורח החיים של הנווד המודרני. צורתו מאפשרת ניידות, מיתרי הגומי מעניקים עמידות, ובשילוב מגבר אלחוטי הוא מציע חוויית נגינה חדשה במהלך המסע. שימוש באזניות מאפשר לנגן בו בכל מקום ובכל זמן, ובאמצעות חיבור לאפליקציה ייעודית ניתן לשלוט על הגדרות הסאונד והמגבר."

זילצר עידן // Kidraulic

רבים לא מכירים את תרבות המייקרים, תרבות שהיוותה השראה ליצירתו של זילצר, צעצוע קוד-פתוח מבוסס מחברים בשם Kidraulic. את ה- Kidraulic ניתן להוריד מהאינטרנט ולהדפיס במדפסת תלת-ממד ביתית. החלקים המודפסים, בשילוב ready-made, מאפשרים יצירת מנגנוני תנועה במבנים שונים. תרבות ה-"מייקרים" היא תרבות המאפשרת למשתמש הקצה לערוך ולשנות את תכונות המוצר כך שיתאימו לצרכיו. המייקרים היא המשך לתרבות השיתופית של קוד פתוח שהולכת ותופסת תאוצה ומשמשת היום את חוד החנית בפרוייקטים רבים, לרבות בתחום הכלכלה והטכנולוגיה.

חג'ג' נעמה // ODUKO

הסטודנטית חג'ג' נעמה יצרה עיצוב מהתחום החדשני של "מיחשוב לביש" : אוזניות אלחוטיות דו-קומפוננטיות, המעוצבות כתכשיט אותו עונדים באופן קבוע. "האוזניות מבטאות את החיבור בין טכנולוגיה וגוף ואת התלות התרבותית והפיזית בטלפון הנייד" היא מסבירה. "במציאות בה האלקטרוניקה היא תנאי הכרחי בחיי היומיום, המיחשוב הלביש הופך לחלק בלתי נפרד מהגוף, ובהתאמה - מעוצב לאור הצורה האנושית".

כהן מאיה // Snap

כלבים המבלים שעות רבות לבד בבית בוודאי יהנו מיצירתה של של הסטודנטית מאיה כהן. כהן יצרה צעצוע חכם לכלבים המבלים את מרבית זמנם לבד בבית, שעוצב לאור התבוננות בחייהם בסביבה עירונית. לצעצוע היא קראה Snap והוא מורכב מליבה בעלת יכולת תנועה, אליה ניתן לחבר כיסויים שונים המייצרים אופי חדש של משחק. בשעה שכלבים רבים נשארים בבית ומשתעממים, צעצוע מודולרי ומשתנה יכול להיות פיתרון נפלא שתורם לרווחתו של הכלב מנטלית ופיסית.