בג"צ החליט לקיים דיון בעתירת ראשי המועצות ותושבי "עוטף עזה" נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק בנושא מערכת "כיפת ברזל", שנועדה להגן על תושבי עוטף עזה בפני הקסאמים והאיום הרקטי

מחר, יום ד', 16.3.2011, יתקיים דיון ראשון בבג"צ בעתירתם של תושבי עוטף עזה וראשי המועצות האזוריות נגד ראש הממשלה ושר הביטחון בנושא אי קיום החלטת הממשלה להציב את מערכת כיפת ברזל כהגנה על תושבי עוטף עזה.

הדיון צפוי להתקיים בשעה 9:00 בהרכב של שלושה שופטים: נשיאת בית המשפט העליון דורית בייניש, השופט סלים ג'וברן והשופט עוזי פוגלמן.

כזכור, תושבי עוטף עזה עתרו לבג"צ נגד מדינת ישראל בטענה כי הממשלה מפרה את החלטתה להציב את מערכת "כיפת ברזל" להגנת היישובים ואלפי תושבים נותרים חשופים לירי.

העותרים דורשים מבית המשפט לחייב את הממשלה לעמוד בהחלטות המפורשות שקיבלה בעבר ולא להפקיר את התושבים. לטענתם,  אם לא מציבים את מערכת "כיפת ברזל", יש לבנות חדרי ביטחון. בתגובתה המקדמית לעתירה, טענה המדינה כי לא קיימת הבטחה להצבת כיפת ברזל בעוטף עזה ולבג"ץ אסור להתערב בעניינים מקצועיים ביטחוניים.

בפברואר 2008, קיבלה הממשלה החלטה הקובעת שכל היישובים ב"עוטף עזה", הממוקמים במרחק של 4.5 ק"מ ומעלה מהגבול, ימוגנו מפני ירי רקטות על ידי מערכת "כיפת ברזל" שפותחה במיוחד למטרה זו. (עוטף עזה = הגדרה חוקית לכלל הישובים עד 7 ק"מ מהגבול עם רצועת עזה).

באותה החלטת ממשלה נקבע כי ישובים הנמצאים במרחק הקטן מ-4.5 ק"מ מהגבול, ימוגנו על ידי בניית חדרי ביטחון וזאת כתוצאה ישירה מחוסר יכולתה המבצעית של מערכת כיפת ברזל לתת מענה לישובים הקרובים לאיום (מתוך עמדה מקצועית שהציגה מערכת הביטחון כי מערכת כיפת ברזל אפקטיבית בהגנה על ישובים הנמצאים במרחק 4.5 ק"מ מהאיום ויותר) .

בחודשים האחרונים, הסתבר לראשי הרשויות כי אין כל כוונה לפרוש בשנים הקרובות את סוללות "כיפת ברזל" להגנת הישובים האמורים, שנשארו ללא מענה ביטחוני (לא חדרי ביטחון ולא כיפת ברזל) וחשופים מדי שבוע לירי.

על העתירה חתומים ארבעת ראשי המועצות האזוריות בעוטף עזה (שער הנגב, אשכול, חוף אשקלון ושדות נגב) ונציגי תושבים מ- 24 יישובים.