נגיד בנק ישראל דיבר באירוע על החידושים החשובים שמביא עימו החוק החדש. ראשית, החוק החדש מגדיר במדויק את יעדי הבנק, תוך קביעת מדרג ביניהם, כהשגת יציבות מחירים,
החוק החדש קובע בבירור את עצמאות הבנק בקביעת כלי המדיניות ואופן יישומם לשם השגת היעדים; זאת תוך שקיפות ואחריות-דיווחית (accountability) בפני הכנסת, הממשלה והציבור. החוק משנה את המסגרת בה מתקבלות ההחלטות העיקריות בבנק ישראל. על פי החוק הקודם, הנגיד קיבל לבדו את ההחלטות על המדיניות ועל ניהול הבנק. בהתאם לחוק החדש, ההחלטות על הריבית ועל המדיניות המוניטרית בכללה תתקבלנה בוועדה מוניטרית, וההחלטות הניהוליות, לרבות בכל הנוגע לשכר עובדי הבנק, תאושרנה במועצה מינהלית. בוועדה המוניטרית ובמועצה המינהלית יכהנו גם חברים חיצוניים, בעלי כישורים מקצועיים מתאימים.
החוק קובע גם את האופן בו יאושרו שינויים בשכר עובדי הבנק. לאחר אישורם על ידי המועצה המנהלית יועברו השינויים לאישורו של שר האוצר. במקרה שיהיו חילוקי דעות בין שר האוצר לבין הבנק הנוגעים לשכר הם יובאו להכרעתו של ראש הממשלה. כן קובע החוק החדש כי על שר האוצר וראש הממשלה, בהתייחסם לשכר עובדי הבנק, לשקול, בין השאר, את הצרכים הייחודים של הבנק ואת יחסי העבודה בו.
בבנק ישראל החלה כבר היערכות לוגיסטית לקליטת חברי הוועדה והמועצה, כך שמרגע שאלו ייבחרו על ידי ועדת האיתור שתקים הממשלה יוכלו הגופים להתחיל ולתפקד באופן מיידי.