אלוש : "הדומיננטיות של הכלכלה ובמיוחד תעשיית הקלינטק במדינות אמריקה הלטינית מזכירה לנו את החשיבות של מדינות אלו לא רק בתחום הכדורגל והמונדיאל אלא כשלב קריטי בהתפתחות של כלכלת הקלינטק הישראלית. מדובר בשוק שצומח בקצב מרשים ומהר מאוד יהפוך לאחד הגורמים המשפיעים על כלכלת העולם. החלטת וועדת ההיגוי של התערוכה לבחור את סוזנה הסנסון שגרירת מדינת אל-סלוודור בישראל ויו"ר ארגון שגרירי מדינות אמריקה הלטינית בישראל לנשיאת התערוכה, תתרום לפיתוח הקשרים העסקיים בין ישראל למדינות אמריקה הלטינית".
מנכ"ל לשכת המסחר ישראל אמריקה הלטינית מריו ברונשטיין אמר כי התעשיות הישראליות מעוררות עניין רב בקרב השווקים הצומחים של מדינות אמריקה הלטינית: "על פי נתונים שנמצאים בידינו, ברבעון הראשון של שנת 2010 גדל סחר הגומלין בין המדינות בעשרות אחוזים בעוד היצוא הישראלי לאמריקה הלטינית בתחום ההיי-טק והקלינטק גדל ב 28%, ללא ספק מדובר בשוק צומח ובעל פוטנציאל לתעשיות הישראליות בכלל ולתעשיות הקלינטק בפרט".
עד כה בנוסף למעל 140 מציגים מישראל וממדינות שונות בעולם תגיע לתערוכה משלחת סגל דיפלומטי ממדינות אמריקה הלטיניות שתכלול את שגרירי המדינות בישראל ואת הסגל הכלכלי בשגרירויות.
תערוכת "קלינטק ה-14" שתתקיים ב-29 וב-30 ביוני, תתמקד השנה בארבעה נושאים מרכזיים: מעבר של ישראל למצב של עצמאות אנרגטית על בסיס פיתוח אנרגיות מתחדשות, התמודדות עם בעיית המים העולמית כתוצאה מקצב גידול האוכלוסייה וזיהום מאגרי התהום, פתרונות וחידושים בתחום שימור האנרגיה והתייעלות אנרגטית לטובת עידוד פתרונות בנייה ירוקה, מים אפורים ועוד, והצגה של החידושים בתחום המחזור בהקשר זיהום מי תהום, ומחזור של מוצריי נייר, זכוכית, פלסטיק וניילון בישראל ובעולם.