מתחת לאפה של התקשורת צומחת בועת נדל"ן נוספת בישראל, העיר אלעד. בסך הכל ארבע שנים היא מוגדרת כעיר וכבר מסתמן סביבה ביקוש גבוה מהיצע עד כדי כך שבקיץ האחרון אישר שר הפנים להגדיל את שטח העיר ב-595 דונמים נוספים

פרויקט-אלעד קונספט(הדמייה)

הדירות הראשונות שנבנו באלעד, אי שם לפני 15 שנה, נחטפו כמעט כולן עוד בטרם הגיע לעיר התושב הראשון, וכעת נבנים באלעד 2 פרויקטים בלבד, נכון לעכשיו מדובר בפרויקטים האחרונים שייבנו בעיר בגבולותיה הנוכחיים.

"הציבור החילוני לא מודע לכך בכלל, אבל בטבלאות הביקושים הגדולים בישראל אלעד מככבת", מסביר איתן דוד, הבעלים של חברת D&A. "מדובר באחת הערים היפות בישראל, שזכתה עשר פעמים ברציפות בחמישה כוכבים של המועצה לישראל יפה. בניגוד למרבית היישובים המיועדים לקהל דתי-חרדי, אלעד נמצאת בתוך הקו הירוק, לא רחוק מבני ברק אבל בלי הצפיפות. היא עיר מאוד צעירה, מכונה לעיתים עיר הילדים בגלל אחוזם הגבוה באוכלוסיה ואיכות החיים שם גבוהה בהרבה מאשר ביישובים חרדים אחרים".

עליית הביקושים הובילה לכך שדירת 3 חדרים בעיר עולה כעת בממוצע 1.1 מיליון שקלים, דירת 4 חדרים תגיע למחיר ממוצע של 1.3 מיליון שקלים ודירת 5 חדרים עומדת על ממוצע של 1.5 מיליון שקלים, מחירים שעוד יוסיפו ויאמירו עם צמצום עתודת הבנייה בעיר.

"לאחרונה יצאנו לשיווק פרויקט אלעד CONCEPT וזמן קצר לאחר תחילת השיווק נמכרו 12 דירות מתוך 42", אומר אריק דניאל מנכ"ל חברת ארזים מקבוצת אורון אחזקות והשקעות. "מחירי הדירות בפרויקט נעים בין 1.287 ל- 1.938 מיליון שקלים, כשבשונה מערים אחרות אחוז גבוה מאוד של הרוכשים מתכוון לגור בדירה. כמעט ואין פה מקרים של דירות להשקעה, למרות שמדובר בהשקעה נבונה. מחירי הדירות יעלו משמעותית בשלוש השנים הקרובות. להערכתי בתוך 3 שנים יגיע מחירה של דירת 5 חדרים ל-2 מיליון שקלים".

אלעד בעוד 3 שנים היא סוגיה שמעסיקה רבים העוסקים בנדל"ן במגזר החרדי. תחנת הרכבת שעתידה להיפתח בעיר, התפתחותו של אזור התעשייה המקומי והרחבת גבולותיה של העיר אשר יוסיפו עתודות בניה חדשות יובילו להפיכתה לאחת הערים הדתיות הגדולות בישראל.

"כיום מונה אלעד 40 אלף איש בקירוב, אבל קצב גידול האוכלוסייה עומד כבר היום על 6 אחוזים בשנה ועם הרחבת העיר יגיע ללמעלה מ-10 אחוזים. המשמעות היא שבתוך שלוש עד חמש שנים העיר תכפיל את עצמה", אומר אריק דניאל.

דבר אחד בטוח, מי שעבר לאלעד עשה זאת כדי להישאר. "אחת התופעות המעניינות היא הרחבה תמידית של הבתים ביישוב. פה סוגרים מרפסת, פה סוגרים חניה, משפחות מרובות ילדים זקוקות לכמה שיותר שטח בתוך הבית וברגע שמתחילים שיפוצים ושינויים מרבית הסיכויים שהמשפחה כבר תישאר לגור בבית לטווח של כמה שנים טובות".