לאחר פעולת הכנה שקדמה למבצע, במשרדים ובשטח, באיתור ובמסירת התראות בבתי החייבים, הגיעו עובדי היחידה הארצית לאכיפת הגבייה (הוצל"פ תל אביב והמרכז) לאזור טייבה, מלווים בשוטרי משטרת מחוז טייבה ובמספר גררים, ועיקלו 15 רכבים. ההיקף הכולל של החובות שצברו החייבים באזור זה מסתכם בכ-6 מיליון שקל.

בפעילות אכיפה לילית נוספת, במסגרת מבצע ערים, הגיעו עובדי היחידה הצפונית לאכיפת הגבייה (הוצל"פ חיפה) יחד עם שני צוותים של משמר הגבול ומספר גררים לאזור אום אל פאחם, ועיקלו 26 כלי רכב של חייבי מס. ההיקף הכולל של החובות שצברו החייבים באזור זה מסתכם בכ-35 מיליון שקל.
בשני המבצעים השתתפו עובדי יחידות הגבייה של רשות המסים יחד עם כוחות משטרה ומשמר הגבול, וכן מספר גררים שסייעו בפינוי כלי הרכב שעוקלו מהשטח. הפעילות נערכה בשעות הלילה, לאחר איתור החייבים ומסירת התראות בבתיהם.

ברשות המסים מסרו כי מבצעים אלו נערכים כחלק מפעילות נרחבת של הרשות כנגד מעלימי מס, במסגרת המדיניות של הגברת פעילות האכיפה לשיפור ולשימור יכולת ההרתעה. זאת, בין היתר על ידי עריכת מבצעי שטח שמטרתם להביא לדיווחי אמת ולגביית מס.
שני המבצעים בוצעו בשעות הלילה ובליווי כוחות משטרה ומשמר הגבול, ובסיומם הועברו כלי הרכב שעוקלו באמצעות גררים. ככלל, רכב שעוקל בשל חוב מס מוחזר לבעליו לאחר הסדרת החוב מול הרשות.












