יתרונות הגישור בפתרון סכסוכים בין חברים ובני משפחה
גישור מאפשר לצדדים לשמור על יחסים חיוביים, גם לאחר הסכסוך. לדוגמה, שני אחים שמסוכסכים בנוגע לחלוקת רכוש משפחתי עשויים להצליח לשמור על יחסים קרובים לאחר גישור, שבו יגיעו להסכם המתחשב בצרכים וברצונות של כל אחד מהם.
כמו כן, הגישור מאפשר לצדדים למצוא פתרון יצירתי ומותאם אישית, שאינו אפשרי תמיד בהליכים משפטיים. לדוגמה, בני זוג שמסוכסכים בנוגע לגידול ילדיהם עשויים להגיע בגישור להסדר גירושין יצירתי, הכולל הסדרי משמורת מיוחדים שמתאימים לצרכים הייחודיים של ילדיהם.
בנוסף, גישור זול משמעותית מהליכים משפטיים. הליך גישור טיפוסי נמשך מספר פגישות, בעוד שהליכים משפטיים יכולים להימשך זמן רב ולעורב הוצאות משפטיות גבוהות. חשוב לדעת שגישור הוא תהליך מהיר יחסית להליכים משפטיים. גישור טיפוסי נמשך מספר פגישות, בעוד שהליכים משפטיים יכולים להימשך חודשים ואף שנים.
מעבר לכך, הצדדים הם אלו ששולטים בתוצאות הגישור, ולא גורם חיצוני. בניגוד להליכים משפטיים, שבסופם שופט או דיין מכריע בסכסוך, בגישור הצדדים הם אלו שמחליטים יחד על הפתרון.
מתי כדאי לפנות לגישור
כאשר שני הצדדים מעוניינים לפתור את הסכסוך. רצון הדדי לפתרון הסכסוך הוא תנאי הכרחי להצלחת תהליך הגישור. כאשר יש רצון לשמור על יחסים חיוביים בין הצדדים. כפי שהוזכר, גישור יכול לסייע בשמירה על יחסים חיוביים בין חברים, בני משפחה, שותפים עסקיים ועוד. כאשר הסכסוך מורכב ודורש פתרון יצירתי. גישור מתאים במיוחד לסכסוכים מורכבים, שבהם קיים צורך במציאת פתרון מותאם אישית שמתחשב בצרכים וברצונות של כל הצדדים. כאשר הצדדים מעוניינים לחסוך זמן ועלויות. גישור הוא תהליך מהיר וזול משמעותית מהליכים משפטיים.
כיצד מתבצע תהליך הגישור
עו"ד גישור במרכז ייפגש עם כל צד בנפרד, כדי להבין את עמדתו ורצונותיו. בפגישה זו, המגשר יקבל מהצד מידע על הסכסוך, רגשותיו בנוגע אליו וציפיותיו מהליך הגישור. לאחר מכן, הצדדים ייפגשו יחד עם המגשר, וידונו בסכסוך תוך הקשבה הדדית וחיפוש פתרון משותף. המגשר יסייע לצדדים לתקשר בצורה יעילה, להבין את עמדותיהם זה של זה ולמצוא פתרון שיהיה מקובל על כולם.
אם הצדדים יגיעו להסכמה, הם יחתמו על הסכם גישור המסכם את הפתרון שנמצא. הסכם זה מחייב מבחינה משפטית, ומהווה ראיה בבית משפט.