העראייס היא מנה מושלמת להכנה על גריל ביתי או בתנור. קנו בשר טחון באיכות טובה, עם שומן, ותבלו אותו לפי המתכון הבא

המקור של העראייס הוא בלבנון. שם אוכלים אותו בפיתה עם יוגורט טוב, חמצמץ, ותוספת של זיתים כבושים.

כלים
מתכון לעראייס המושלם
מתכון לעראייס המושלם

 

בישראל כבר יצאה המנה הזו מגדר מנות ביתיות, ששמורות רק לבתים ערביים, והיא מופיעה גם בתפריטים של מסעדות בשר מובילות. לא נתפלא אם אפילו בהרצליה תופיע מנה כזו בתפריט.

המנה מורכבת מרבעי או חצאי פיתות, שבהם מכניסים בשר כבש טחון (אפשר להשתמש בבשר אחר, אבל רצוי להוסיף מעט שומן כבש), בצל, עגבניות ותבלינים שונים.

ההכנה מהירה ולא מסובכת, ולכן זה חטיף או מנה ראשונה להכנה ביתית: בתנור, כמו שאמרנו, או בטוסטר לחיצה. אם אתם גרים בהרצלייה ויש לכם מרפסת יפה אל הים, זו מנה מושלמת לגריל של בוהוריים.

חשוב להגיש את העראייס חם ולוהט, כשהפיתה פריכה מבחוץ, אבל ספגה כבר טעמי בשר וירקות.

השתמשו בפיתה עבה, שתספוג את מיצי העגבנייה, הבצל המתקרמל בגריל והבשר.

מרכיבים

1- ½ ק"ג בשר כבש טחון

2- ½ ק"ג עגבניות יפות, קצוצות, כולל המיץ שלהן

3- בצל קצוץ או טבעות דקות

4- 1/2 כוס של פטרוזיליה שנקצצה בינוני

5- כף שמן זית לבשר ועוד 1/3 כוס בערך, למריחת הפיתות

6- קינמון וכורכום מעורבבים - ½ כפית

7- ½ כפית פלפל שאטה גרוס

8- מלח ופלפל שחור גרוס

½ כפית בהרט

כפית של חומץ בלסמי סמיך או תרכיז רימונים

8 פיתות עבות; רצוי 'תימניות'

הכנה

1- מערבבים את כל המרכיבים עם כף מהשמן זית בקערה גדולה. אם קניתם פיתות עבודת יד, עבות וטובות, הוסיפו הרבה מיץ מהעגבניות.

2- מחממים גריל שיש לו מכסה או תנור ל- 160-170 מעלות ובינתיים מחלקים את הפיתות לרבעים או חצאים ומורחים שתיים - שלוש כפות מתערובת הבשר בתוך הפיתה.

3- מורחים את הפיתות מבחוץ בשמן זית

4- מסדרים את העראייס על הגריל או על גבי תבנית אפיה וצולים או אופים עד שהפיתות משחימות. אם צולים בגריל, יש לסגור את המכסה בזמן הצלייה.

5- הופכים וצולים על הצד השני עד שמתקבלות פיתות פריכות ויפות.

מגישים עטוף בנייר לבן שמזכיר כלה ביום החתונה (בערבית כלה – עראייס).

אם אתם משתמשים בטוסטר לחיצה, אל תהדקו את הפיתות יותר מדי.

תוספות, השלמות, החלפות:

הוסיפו צנוברים קצוצים או / ו שום לתערובת הבשר. הזליפו יוגורט עיזים בהגשה ואם אתם שומרים כשרות, הוסיפו מעט ממרח לימון לפיתות אחרי שהן מוכנות.