עוד נכתב כי פרויקט התיישבות הקבע של הקהילה נתקל בקשיים רבים, הן מדיניים והן תקציביים, ולפני כחצי שנה, כשכבר התגברו על כל הקשיים, גויסו התקציבים הנדרשים, והפרויקט היה בשלבי התחלה – נעצר שוב, בשל החלטת הקבינט על ההקפאה.
חברי הכנסת ציינו כי "בכל הדיונים בפורמים השונים, כולל בועדת חוץ והביטחון של הכנסת, היתה תמימות דעים, שפרויקט נצר מטעי באריאל צריך להיות הראשון שיקבל החרגה מההקפאה. כך גם המליצו כל הגורמים המקצועיים המטפלים בקהילה זו. למרות זאת, חלפה כבר למעלה מחצי שנה של הקפאה, והאישור המיוחל טרם נחתם".
בפנייתם, חברי הכנסת טענו כי כל יום של עיכוב בכניסה של מגורשי גוש קטיף לבתי הקבע שלהם הוא עוול קשה מנשוא וקראו לרוה"ם ולשר הביטחון "להתערב אישית באופן מיידי ולהביא בדחיפות לסיומה של הסחבת, לאשר את ההחרגה מההקפאה, ולקדם את פרויקט נצר מטעי באריאל".
בין חברי הכנסת החתומים על המכתב: יו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ צחי הנגבי, סגן שר החוץ דני אילון, סגנית השר גילה גמליאל, סגן השר יצחק כהן, סגנית השר לאה נס, סגן השר מאיר פרוש וסגן השר איוב קרא. חבר סיעת העבודה, ח"כ איתן כבל חתם על המכתב יחד עם הסתייגות כי הוא תומך בעניין אך אינו חבר בשדולת ארץ ישראל בכנסת.