פטה כבד הינו הממרח שהכי מזוהה עם השולחן הישראלי בערבי חג, שבתות ואפילו סתם ליומיום. מנה מושלמת על לחם חלה, כעכים ואפילו על מצה, ניתן להוסיף ריבת בצל או שרי.

המתכון שלפניכם באדיבות מסעדת קנקון השוכנת בתוך מתחם הקוליאנרי באשדוד.

כלים
פטה כבד
פטה כבד

המצרכים:

1 ק"ג כבדי עוף.

4 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים.

4 גזרים בינוניים מגורדים בפומפיה.

400 גרם מחמאה לא מלוחה (למעוניינים -  להחליף בחמאה).

שמן צמחי לטיגון.

כף מלח.

חצי כפית אגוז מוסקט טחון.

קורט פלפל שחור.

אופן ההכנה:

1. מנקים את הכבדים מגידים ושומן, חוצים אותם ושוטפים תחת זרם מים.

2. במחבת רחבה מחממים את המחמאה/חמאה ומוסיפים את הבצל, כאשר הבצל מתחיל להזהיב יש להוסיף את הגזרים ולהקפיץ עד לריכוך קל. ולהעביר לקערה נפרדת.

3. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הכבדים תוך כדי ערבוב. את הכבדים יש לצרוב מכל הצדדים אך חשוב לשמור על חלקו הפנימי שישאר ורדרד.כאשר הכבדים מגיעים לדרגת העשייה הרצויה יש להוסיף אליהם את הגזר ובצל לחימום נוסף של מספר דקות.

4. לתוך בלדר מכניסים 1/3 של מסה ומוסיפים 1/3 מכמות המחמאה או החמאה. חוזרים על התהליך עד לסיום כל המסה. מוסיפים לכל זה מעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל וטוחנים עד לקבל מרקם חלק ואחיד.

5. טועמים ומתקנים תיבול במקרה הצורך. מכניסים את כל המסה לתוך צנצנת או תבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 24 שעות. מוציאים ומגישים לשולחן בליווי צנימים / חלה טריה. ניתן להוסיף ריבת בצל או שרי בצד.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS