התכנית מציעה דרכים לעודד אכילה של פירות וירקות במוסדות החינוך ובקהילה.
מהרטה ברוך רון: "מדובר בתכנית חדישה ומקיפה שמהותה הנגשת מזון בריא לכולם. התכנית כוללת מספר פרויקטים חשובים כמו סדנאות "מקרר בריא" המכשירות את הגננות והסייעות להגשת מזון בריא לילדינו, תכנית "יום הולדת בריא" המונהגת בגני הילדים בעיר ועוד. ברוך רון חתמה לאחרונה על אמנת מילנו לקידום מזון מקיים בעיר.
החודש יצא לדרך פיילוט יוצא דופן במסגרתו יוצבו מכונות פרי טרי בארבעה מרכזים קהילתיים. המכונות האוטומטיות יציעו פירות וירקות חתוכים טריים הארוזים בשקיות בתוספת גרנולה ויוגורט, במחירים נגישים. מפעל 'פרי טרי' מספק חיתוך ואריזה של פירות טריים, בתהליך המבטיח שמירה על איכות הפרי, והארכת חיי המדף של הפרי ובאישור משרד הבריאות.
בשיתוף עם מינהל קהילה נוער וספורט, יושקו בחודש הקרוב 4 מכונות פרי בארבעה מרכזים קהילתיים – בית פרנקפורט מגיד, צהלה ובית תמי.
"בתיאבון" היא מדיניות מזון עירונית שהחלה כאשר מהרטה ברוך רון מחזיקת תיק רווחה בעיריית תל אביב חתמה בשם עיריית תל אביב- יפו על "אמנת מילאנו" לפני כשנה ובכך התחייבה יחד עם עוד כ-150 נציגים מערים מובילות בעולם, להצטרף למאמץ בינלאומי שמטרתו לשפר את איכות המזון העירונית ובכך את איכות החיים של תושבי הערים. במסגרת המהלך התזונתי אותו מובילה ברוך רון ישודרג האוכל המוצע במסגרות החינוכיות השונות בעיר הצוותים ההורים והילדים יוכשרו וישתלמו בנושא תזונה בריאה.
קפיטריות בבתי ספר על יסודי, הכשרות הצוותים החינוכיים וההורים בנושא תזונה בריאה, יומולדת בריא בגנים ובבתי הספר, השתלמות לצוותי הגנים בשלושה מרחבים בעיר, סדנת המקרר הבריא להורים וילדים, קורסים ייחודיים לסייעות בצהרונים, שדרוג המזון המוגש בפנימיות העירונית