שרת המשפטים איילת שקד השתתפה באירוע שבירת צום הרמאדן בכפר עארה, באירוע השתתפו גם נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור, השופט סאלים ג'ובראן, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט וראש לשכת עורכי הדין אפי נוה. שקד בירכה בערבית: "אח'ואננא אלמוסלמין, אתקדמו אליכום באטיב אלתבריכאת במונסבאת חולול שהר רמאדן אלמובארכ אעדהו אללהו עלינא ג'מיען בליומן ולח'יר וקד עמ אסלאמו אלעאדל ואשאמל כאפה אנחא אלבלאד. (אחינו המוסלמים, מיטב הברכות לרגל חודש הרמאדן המבורך. מי יתן שנזכה לחוג אותו שוב, כששלום צודק ומלא שורר בכל רחבי הארץ). אני שמחה להיות כאן אתכם ונרגשת לברך את כלל הנוכחים בברכת כל עאם ואנתום בח'ייר"

שקד אמרה לנוכחים: "הרמדאן הוא חודש המוקדש לחשבון נפש, להגברת האור, הסבלנות והסובלנות בין בני האדם. חג ה"עיד אל פיטר" שיציין את סיומו הוא חג של מחילה ושלום, קהילתיות ואחווה, חג של פיוס והזדמנות ליישוב ריבים ומחלוקות, בין משפחה, בין חברים ובין שותפים. זמן שבו משפחות וקהילות יושבות יחד, מניחות מאחור את ההבדלים, המחלוקות והגורמים המפרידים בינינו במהלך כל השנה, ועושים כל הניתן כדי למצות את המאחד ולכבד את המייחד; ברוח ערכי הרמדאן אנו מתכנסים כעת ואני בטוחה שאם שאם נזכה להנחיל את הערכים הללו לחברה שלנו, מציאות חיינו תשתפר באופן ניכר, וגם עבודתה של מערכת המשפט תהפוך לקלה בהרבה."

"אנו מחויבים לזכור כי למרות ההבדלים הקיימים בינינו, כולנו שואפים יחד לכונן כאן חברת מופת אשר תעלה על נס את ערכי החמלה והעזרה לחלש. כולנו נימדד במידת יכולתנו לכבד את האחר, גם כשהדבר לא נוח, גם כאשר גורמים מבית ומחוץ מנסים להוות מכשול לדו קיום, לשגשוג ולשלווה אמיתית בין שני העמים. עלינו להביט במציאות מבעד לענני ההתלהמות וחוסר הסובלנות המעיבים על חיינו, לסלול יחד שבילים של סולידריות, המושתתים על הבנה וכבוד הדדי, בין אדם לאדם, ובין עם לעם." אמרה שקד.

"כשרת המשפטים זכיתי בשנה האחרונה לקדם מספר צעדים המגלמים את הרוח הזו ומקדמים את הערכים הללו. אני גאה על כך שהגענו להסכמה משותפת עם הנהלת בתי הדין השרעיים, כי סמלי המדינה יופיעו גם בבתי הדין השרעיים. אני חושבת שמדובר בדוגמה אשר מוכיחה שוב כי בדרכי שלום ונועם ניתן להגיע להסכמה ולהבנה בצורה מכובדת ומכבדת. מחר אחתום על צו להקמת בית דין שרעי בסכנין, וזאת אחרי תוספת של שבעה קאדים חדשים שנוספו לאחרונה, לאחר תקופה ארוכה נטולת מינויים. כמו כן חתמתי על תוספת של תקנים אשר יגדילו את מספר הקאדים לעשרים ושניים." הוסיפה שקד.

לדבריה, "צעדים אלו משקפים את המחויבות העמוקה של משרד המשפטים ושלי באופן אישי לחיזוק בתי הדין השרעיים ולביסוס כוחם כגורם משמעותי בחברה הערבית. זוהי ההזדמנות להביע את תקוותי כי בסבב המינויים הבא נצליח לשבור את המחסום המגדרי, ולראשונה נזכה לחזות במינויה של אישה לתפקיד קאדית. אני קוראת באופן אישי לכל הנשים אשר רואות עצמן מתאימות לתפקיד להגיש מועמדות ולהיות שותפות בצעד פורץ דרך שישלח מסר חשוב לחברה כולה."

אני קוראת גם למועמדים מהחברה הבדואית להגיש מועמדות לתפקיד קאדי בבית הדין השרעי בבאר שבע. שילוב הבדואים בתפקידי הנהגה דתיים הינו מתחייב ומתבקש, וגם כאן, אני מקווה ומאמינה כי נצליח בכוחות משותפים לחולל שינוי היסטורי. גם ביהדות וגם באיסלאם אנו מצווים לנהוג בצדק כלפי בני האדם, בסורת השולחן בקוראן רשום: "נהגו בצדק, כי אין קרוב מזה ליראת שמים" וביהדות, ירמיהו הנביא מביא לנו את דברי ה' המצווים אותנו: "עשו משפט וצדקה והצילו גזול מיד עשוק"." אמרה שקד.

"סופה של השאיפה המשותפת שלנו לצדק ולשלום להתגשם, ובעזרת ה' נצליח להתגבר על כל המכשולים שבדרך, ולקיים את דברי הנביאים. מי ייתן ואווירת החג המבורך תשפיע על כולנו ותביא לשפע, צמיחה, שלום, רעות ואחווה בינינו לעצמנו ובין איש לרעהו. רמדאן כרים והמשך ערב נעים לכולם!" הוסיפה השרה.