ככל שתעשיית המסעדנות ממשיכה להתפתח, צצים טרנדים חדשים בעיצוב תאורה, אשר מחוללים מהפכה באופן שבו מסעדות מעוצבות. פנינו אל סטודיו 180 , משרד אדריכלות ועיצוב פנים, שסיפקו לנו תשובות על כל הטרנדים החדשים בעיצוב תאורה למסעדות, והנה הם לפניכם:
אור טבעי: אחד הטרנדים הבולטים בעיצוב תאורה למסעדות הוא יצירת מפתחים גדולים להכנסת אור טבעי. מסעדות משלבות יותר ויותר חלונות גדולים, חלונות ויטרינה ואלמנטים מזכוכית כדי להכניס אור טבעי בשפע במהלך היום. האור שבא מבחוץ יוצר אווירה חמה ומזמינה מצד אחד, ומצד שני מאפשר לסועדים להתחבר לעולם שבחוץ. החיבור הזה יוצר חוויית אוכל משודרגת.
אווירה חמימה ונעימה: כדי ליצור אווירה אינטימית ונעימה, מסעדות משתמשות בגווני תאורה חמים. גוונים רכים וחמים, כגון ענבר, זהב רך או לבן חם, משמשים כדי לעורר תחושת נוחות ורוגע. מגמה זו משפרת את חווית האוכל הכוללת, גורמת ללקוחות להרגיש נינוחים ויוצרת אווירה נעימה המעודדת שיחות מתמשכות ותחושה של ביחד.
גופי תאורה אומנותיים: גופי תאורה הם נקודות מוקד בעיצוב מסעדות, המשמשים כאלמנטים פונקציונליים ודקורטיביים כאחד. גופי תאורה ייחודיים ואומנותיים, כמו מנורות תליה, נברשות ומנורות מעוצבות, מוסיפים ייחוד וסגנון לחלל. גופים אלה לא רק שמספקים תאורה טובה אלא גם משמשים כאלמנטים עיצוביים שמושכים את העין ואת תשומת הלב.
מנורות תלויות: מנורות תלויות משמשות להגדרת אזורים שונים בתוך המסעדה. באמצעות שינוי הגובה, הגודל והמיקום של מנורות תלויות, ניתן ליצור אזורים מובחנים כמו דלפקי בר, תאי ישיבה אינטימיים או עמדות מזנון, התוחמים חזותית חללים פונקציונליים שונים. הוורסטיליות של המנורות התלויות ואפשרויות השימוש הרבות, בין אם מדובר במסעדה עכשווית או בביסטרו נעים, מציעה פתרון תאורה מסוגנן ופונקציונלי שמעצים את חווית האוכל.
גופי תאורה מחומרים אורגניים: שימוש בגופי תאורה מחומרים אורגניים מעניק לחלל תחושה של יופי טבעי. גופי תאורה אלה, עשויים מחומרים כמו עץ, במבוק, ראטן או סיבים ארוגים. הטקסטורות והדוגמאות הטבעיות של חומרים אלו מוסיפות עומק לתאורה ומעניקות ייחודיות ואותנטיות לאווירת האוכל.
תאורת רטרו: גופי תאורת רטרו, בהשראת מוצרי הווינטג', כמו נורות אדיסון או מנורות נימה, פולטים אור רך ואינטימי. הם משמשים כפריטי אמירה בחלל המסעדה. העיצובים שלהם ייחודיים ומורכבים מאלמנטים נוסטלגיים. בין אם מדובר בנברשת רטרו, פמוט או שנדלייר, גופי התאורה האלה מוסיפים אותנטיות ומשלימים תא אווירת המסעדה.
תאורה מינימליסטית: תאורה מינימליסטית מאופיינת בקווים נקיים, בפשטות ובהתמקדות בפונקציונליות. גישה עיצובית זו מאמצת את פילוסופיית הפחות זה יותר, ועושה שימוש מותאם לסגנון המסעדה, ממודרני ותעשייתי ועד חללים סקנדינביים וחללים בהשראת זן. אחד היתרונות המרכזיים של תאורה מינימליסטית במסעדות הוא יכולתה ליצור תחושת מרחב ופתיחות. גופי התאורה הללו אינם בולטים ולעיתים אף נמצאים כתאורה נסתרת, במנורות תקרה שקועות, פסי לד מוסתרים ועוד. . גופי תאורה מינימליסטיים מספקים גם תאורה פונקציונלית, הממוקמת אסטרטגית כדי לשפר את הנראות ולהבליט אזורים מרכזיים במסעדה, כמו הדגשת יצירות אמנות על הקירות, הארת אזור הבר או הטלת אלומה אור עדינה על שולחנות האוכל, גופי תאורה מינימליסטיים נועדו להציע תאורה אופטימלית מבלי להעמיס על החלל. יש האומרים שמינימליזם זה העיצוב החדש.
תאורה דינמית: מסעדות משתמשות יותר ויותר במערכות בקרת תאורה דינמיות כדי להתאים את האווירה לשעות שונות ביום או לאירועים ספציפיים. בעזרת התאמת העוצמה, הצבע והכיוון של האור, מסעדות יכולות ליצור סוגי אווירה מותאמים לאירוע, ולשפר את חווית הלקוחות באירועים ספציפיים כגון ארוחות ערב רומנטיות, מפגשים תוססים או אירועים מיוחדים. מגמה זו מאפשרת גמישות רבה יותר בשינוי החלל כך שיתאים לצרכים שונים.
תאורה בת קיימא: עם דגש הולך וגובר על קיימות, מסעדות בוחרות להשתמש בפתרונות תאורה חסכוניים באנרגיה. תאורת LED, בפרט, צברה פופולריות בשל אורך החיים שלה, צריכת האנרגיה הנמוכה וההשפעה הסביבתית המופחתת שלה. באמצעות שילוב גופי תאורה וטכנולוגיות ברי קיימא, מסעדות לא רק חוסכות בעלויות צריכת החשמל אלא גם תורמות לסביבה ירוקה וידידותית יותר.
מגמות חדשניות מעולם התאורה מעצבות את האופן שבו אנו יכולים ליצור חללים שובי לב. מאימוץ אור טבעי ועד ניצול גוונים חמים ושילוב אלמנטים אומנותיים, האפשרויות הן אינסופיות. בבחירה קפדנית של גופי תאורה שמתכתבים עם הקונספט והאווירה, מסעדות מעצימות את חווית האוכל, ומשאירות את האורחים מוקסמים ולהוטים לחזור.