ציוד למטבח
בכל מסעדה, או כל מקום אחר שאמור למכור או להגיש מזון, המטבח הוא הלב. כמו הלב בגוף האדם, גם המטבח הוא המקום החשוב ביותר שבלעדיו אי אפשר לתפקד. גם אם המסעדה מעוצבת בצורה טובה, המלצרים נותנים שירות אדיב והניהול עובד בצורה נכונה, כל עוד המטבח לא איכותי מספיק, מבחינת ההון האנושי שנמצא בו, חומרי הגלם וגם ציוד מטבח מקצועי שאמור להיות בו, המסעדה לא תצליח להיות אטרקטיבית מספיק. ציוד למטבח הוא מגוון מאוד. כמות הפרטים שצריך לשים לב אליהם כאשר מכינים מאכלים שונים עשויה להיות הרבה יותר גבוהה ממה שהאדם הפשוט עשוי לחשוב. כתוצאה מכך, ישנם כלים שונים למטבח וציוד מסוים למטבחים מסוימים. ציוד למסעדות יכול לאפשר הכנה של המנות השונות, יכול לאפשר אחסון של חומרי גלם בצורות מסוימות וכן שימוש בטכניקות מסוימות של בישול.
מטבחים שונים מצריכים ציוד שונה
ישנו ציוד שניתן לראות כמעט בכל מטבח. למשל, כמעט כל מטבח זקוק לאמצעי אחסון כזה או אחר, שמסוגל לשמור על מרכיבי המזון השונים בטמפרטורה נמוכה. למרות זאת, ענף המסעדות והמטבחים הוא מספיק גדול בשביל שיהיו קיימים בו מטבחים שונים, שמכינים מנות מסוימות התואמות את החזון של המסעדה למשל. לכן, מטבחים שונים מצריכים ציוד שונה. ציוד מטבח לעסקים למשל יכול להיות שונה מציוד של מטבח המיועד להכנת מזון אסייתי. בנוסף, גם אם הציוד יהיה זהה בין שני מטבחים שונים, כל מטבח ישקיע קודם כל בציוד שרלוונטי עבורו. במאפיה למשל, ההשקעה העיקרית תלך לתנורים איכותיים, שיוכלו להכין את הבצק בצורה הטובה ביותר, בעוד שבמסעדה המגישה בשרים תהיה התמקדות בגריל למשל. העיקרון המשותף הוא שאיפה לאיכות גבוהה בציוד שמרכיב את החלקים השונים במטבח.
מטבחים מוסדיים
מטבחים אלו מתאפיינים בכמה דברים שלא מאפיינים מטבחים קלאסיים במסעדות. בעוד שמטבח במסעדה מכין מנות לפי הזמנות מסוימות, מטבח מוסדי עושה זאת בצורה אחרת. מטבח מוסדי צריך להכין כמויות גדולות מאוד של מזון, לפי תפריט ידוע מראש, על מנת שכמות נתונה של אנשים תוכל לסעוד במטבח ולצאת ממנו עם תחושת שובע. ציוד למטבח המוסדי כולל בין היתר מקררים תעשייתיים וגם מקפיאים תעשייתיים. מדובר על אמצעי אחסון גדולים במיוחד, שיכולים לאחסן הרבה מוצרי מזון שההתעסקות בהם נדרשת כחלק מהכנת מזון בכמויות גדולות. כדי שהמזון שיוצא מהמטבח המוסדי יהיה איכותי ולא רק כמותי, נדרש ציוד מקצועי עם איכות גבוהה, שיסייע בהכנת המזון ובאחסון שלו.
עבודה עם בצק
מטבחים מסוימים מוצאים את עצמם עובדים בעיקר עם בצקים. פיצריות ומאפיות למשל אלו שתי דוגמאות פשוטות למטבחים מהסוג הללו. ציוד לפיצרייה כולל למשל תנורי פיצה. התנורים הללו יכולים להגיע למעלות גבוהות במיוחד, והם עמוקים הרבה יותר מתנורים רגילים. ציוד למאפיות כולל גם תנורים מיוחדים, אך אלו תנורים ששונים מהתנורים שאיתם מכינים פיצה. תנורים של מאפייה הם לרוב אנכיים וגבוהים. הם מאפשרים הכנסה של הרבה בצקים בבת אחת, מה שמאפשר הכנה איכותית בכמויות גבוהות מאוד.
בתי קפה
בתי הקפה עברו מהפכה בשנים האחרונות. ניתן למצוא לצד בתי קפה רגילים, שמגישים בעיקר קפה, ארוחות בוקר, כריכים, סלטים ומאפים, גם בתי קפה שהרחיבו את התפריט שלהם ופועלים בשעות יותר ממושכות במהלך היום. ציוד לבית קפה רגיל יכול לכלול מכונת קפה או עמדה לאחסון כריכים ומאפים, אך ישנם כיום מטבחים של בתי קפה שניתן למצוא בהם גם צ'יפסרים או מכונות קרח.
איכות הציוד קובעת
כדי שמטבח כלשהו יהיה מוצלח, יש להתחשב במספר גורמים שונים. אחד הדברים החשובים ביותר שיש להתחשב בהם הוא איכות הציוד במטבח. כמעט בכל פעולה בחיים שכוללת ציוד, ככל שהציוד איכותי יותר כך הסיכויים לתוצר מוגמר איכותי יותר עולים. ציוד מטבח איכותי ניתן למצוא אצל גסטרוליין פופקורניה.