במכתב הפנייה לשר הבריאות ציינה יונה מנטקה קציר, מנכ"לית אגודת הפסוריאזיס הישראלית המתמודדת בעצמה עם המחלה כי: "השבוע נודע לנו כי הסולריום המרכזי בים המלח, אינו מתכוון לפתוח את שעריו בשנת 2016 כפי שקורה בכל שנה בסביבות חודש מרץ. מדובר בסולריום, שהינו מתקן רפואי המאפשר לחולים במחלות עור ובעיקר לחולים בפסוריאזיס, להיחשף לשמש בעירום מלא עם הפרדה מוחלטת בין אזור הנשים לאזור הגברים. מדובר בטיפול אקלימי ידוע ביעילותו, אשר מעניק נסיגה לביטוי של המחלה על פני העור".
הסולריום הוקם בשנות ה – 90 מתקציב ממשלתי, הוא מתוחזק על ידי המועצה האזורית תמר ואמור לתת מענה למאות חולים ביום המגיעים לים המלח לטיפול על פי חוק בריאות ממלכתי. בנוסף, הסולריום נותן מענה לחולים מחו"ל. בימים אלו נודע לנו, כי בפועל מבלי שקבלנו שום מכתב רשמי אשר מנמק ומסביר שהסולריום המרכזי לא יפתח בשנת 2016 (לצערי, כך מתנהלים הדברים במועצה אזורית תמר). אנו מבקשים את התערבותך המידית. שכן ללא פתרון לטיפול אקלימי בים המלח, ימצאו את עצמם חולי הפסוריאזיס ללא מענה רפואי הולם, במיוחד לאור העובדה שמחלקות בתי החולים אינן יכולות לטפל בכל כך הרבה חולים וגם הפתרונות של פוטותרפיה (מנורות UVB) לא מתאימים לכל החולים".
מנכ"לית אגודת הפסוריאזיס, יונה מנטקה קציר הדגישה כי: "מחקרים מדעיים הוכיחו כי הטיפול היעיל ביותר בפסוריאזיס הוא שילוב של חשיפה לשמש עם רחצה במי ים המלח הוא יעיל יותר מאשר חשיפה לשמש באזור ים המלח בלבד ולכן יש צורך מהותי וחשוב שהשיזוף יתבצע במקום שנגיש מידית לכניסה למים. ללא הסולריום המאפשר חשיפה נוחה בעירום לצד טבילה במי ים המלח וכן הפרדה וצניעות בין גברים לנשים, יאלצו החולים להשתזף על גגות בית המלון הרחוקים מהים עצמו כשהם חשופים לסקרנים המביטים מגגות אחרים, או למצוא עצמם הולכים מרחקים ארוכים על חוף הים כדי למצוא פינה רחוקה מבלי שיש בה שרותי חוף סדירים ומקום מכובד לריפוי . הסולריום נותן מענה גם לחולים הבאים במיוחד בנסיעה בכל יום ממקומות רחוקים בארץ ואינם שוהים בבתי מלון.
"לרוב, אלה הם חולים דתיים וחרדים שמגיעים מערד או מירושלים. ברצוני לציין כי השימוש בסולריום של בתי המלון מורשה רק לאורחי המלון בלבד. חשוב לדעת כי מחלת הפסוריאזיס, מופיעה אצל כ – 3% מקרב האוכלוסייה, הכוללת ילדים ומבוגרים. המחלה מתמשכת כל החיים ומתבטאת במשטחי עור אדומים ובקשקשת על פני הגוף. להערכתנו ישנם בישראל כ – 240 אלף חולים. לצד טיפולים רפואיים אחרים חיצוניים או מערכתיים, חולים רבים נעזרים וזקוקים לתקופת השיזוף והחשיפה בים מהמלח בזכות מיקומו הנמוך היוצר שכבת מגן אטמוספירית הגורמת לסינון הקרניים האולטרה סגוליות הקצרות (UVB) כך שהצורך במענה לחולים אלו הוא קיומי".
לסיכום, כתבה מנכ"לית אגודת הפסוריאזיס: "אודה בשם חולי הפסוריאזיס, לברור מהיר של עניין סגירת הסולריום המרכזי בים המלח כדי לאפשר לאגודת הפסוריאזיס הישראלית המייצגת את חולי הפסוריאזיס בישראל לעדכן את החברים ולחשוב על דרכי פעולה במידה ולא יינתן מענה או פתרון לעניין הסולריום".
אגודת הפסוריאזיס הישראלית מובילה את חוד החנית לשיפור איכות החיים של חולי הפסוריאזיס בישראל, ואחראית על ייצוג החולים בקרב קובעי המדיניות בישראל ושמירה על זכויותיהם. האגודה פועלת למען רווחת חבריה החולים ומספקת מגוון רחב ומתחדש של שירותים בריאותיים מקצועיים, חברתיים, תרבותיים וכלכליים. האגודה קוראת לחולי פסוריאזיס שנתקלו בבירוקרטיה או אפליה לפנות אליה למוקד האנושי הפועל 24 שעות ביממה לטלפון שמספרו 03-6247611