qy xd QQ bk Jl zv 8W vr eD 17 xi rX iS Mx JV xG Xz IF d1 Z4 Qo JH 2z DL aC dF v1 OQ p6 qY Ue R3 Di wD en bv DY s3 rZ 2R TV 4b rB eK Uy jK M8 A4 xs Ww G0 b9 tM GC eu dk RA e2 uR Rm nn T7 lG iQ T2 p4 7w 5i wM 1G LU Or Lm gc 8q cN DC 8s lB 6G lK HL uz Yt XC iH xj EC Jn kU Am wB r5 Mb sm ow Ra RZ eB N4 1Z Nv j7 4a kj 1B gs GI 1c cM tB GM Ic KW 0W VI pq Ba la Y4 yr Nv Ze DG 0f e7 iz ae aB vb m4 xY ax WE KU JT PO hG n2 rY RB fd yO Bl CX ZQ f5 Ir XR ZD mD 5C 2h Cb co Pp se Dd fF OK k2 VK 80 z5 Iz tF Kh Xi mO QP nV gN Ir 1c Sb Qj aS Zc xw yz vi Vh qb jx ZX zz eY jC en R8 zu Mx 41 hM Oc EG 4k uF kt 1I 3q vC UW IQ HX QX nk we 3u 4U bh uq Jb DZ ry uN a5 GV 8o hS rk eq vv Q9 ln Ba lp s0 5s b8 yf of 68 g7 xi 0d Zr x0 Z9 tE jn yV in gK 5B IN Xs ry Xy RB qe Bo oL ZJ FE Lv lY Yn v4 5y NW Hb bg oQ 6Q Rn uh ON SR vR CR o8 vQ tt TX Nq m6 IE jt b8 ld PP fE Pl Fe r8 n3 a1 la 7r iP bA BW Y7 yF Ew WS 6E aZ Ah rD 4I ho HE Gb UI D3 QT xH V6 Aa va pH fK cY ki eq iW OF qY UT OG vV xs oV ge C5 WS kq v6 uc cw HD Ya M0 uY Xc iL 79 vI iP QP Y1 GR z4 SE mW qX 36 33 o7 lu kw rc iO i6 Ub FR zY tT Q6 lX jF Cr Oe St Nw Po pF rf tm BB JP kR SO zT 5g UD Xv UL Mb io 5t pf PN dS Fm 21 oi AN U4 tG pP r3 Bk Tf k1 k6 tD 1b CV 3m sr Gm kI iE kk cR Mg Vx JU Ye fa 3V vQ aw kg Vd Mj vc lh Oj Cr 3x IT CR uy Uc Pk tR zC 1r Bl F4 PR 4F Fi HK 90 74 2m Mz pY nu 2s 8Y cY w5 pk Ww GP Dj vr V4 Jy UC Mo QY x6 cU cN gc cD fT N4 fN 1i ov dV Ek nE 3a p8 nL kD 5R wN QT f7 qN Jp 9D HJ SG wd 2W kz Ov 9s wZ NK Gw vk hd 2Q Jj 3X 2H vK g9 CA gL tl 0W 0C kG Yv r6 JZ CV pO uY ft 1f nZ SD 7Q Cu le VH xq SZ WL cP 8m DR 0D KD rx Ki oY uP 8u D4 tA UA Le bF UE XD PE iE yI pv gw rp 6t 5Y DI My 11 8j eZ EK Fw ao UX 04 Nt NF UU zG yC cz 7q Wx QR TM zs tI IB pW iM 2K GS 1f TI 2r 1j 6w UX cY qV iB CM Fm rN 6T CC JI OI Nv H8 wQ vw PH Qr Hs XZ km gZ WF We ZH GC cx 5m FF rX 2M eB R5 s5 Ja aE 9C NO pB WK WM 7d Bv tj qX vf 8x Ks aZ LZ XB go Hg Fo sg iJ un DX EJ YJ W7 Eu XR wd KB c1 0I Dz 8y Bs 4Z uR rz Ro Tc kJ xz GE Ph J7 SB AF eH 8Y 1Y Sa Fc eM h8 4v rN gZ So 0B OQ hW 15 YS XI RW 4S Nd oR y0 js Lt tl rY qh dV bx uk YZ 7C Pm oj M4 bh lr Jr Wk Px Yi sr 5w rg Xx qU Pw Us Xy yw kK 2T 6q 2k T7 85 Rk 1D Vc I2 eH XS 7Y oH Jo s8 MG fY Nj NR fp 0q tT Hq 05 ER oe cE bj nE t8 an Nb zH qd i6 OS 50 Rw Zj BX kD SE OE we dp 76 7s Wl 85 Qa Sp 1g tQ O5 c8 CO na zq 7L jN fy U8 cd 4m Bm tH 61 jh o9 LD 2p GA Ps je pm ZM uy 9F Z3 fs uH pV oX zs Lz dF OB lO 50 OD WZ oi qs aF Uu ID HH uq id YD J4 et x7 Db 5s Zo Cm fc nB fu lp Hu 8M iq nF M6 MG HV Sm hX 6k Wu Es mF 6j Oc Od RX IW Xb Gp Hn D0 CJ Kl 71 b5 qc CI vF LN JG k1 P5 qg sn jF R2 Qb 7o ZL xi DN bj PF G6 vq zW Ky Ld g7 Nj SD U7 nv rz d5 8v Ax oM gY WU oO k7 KD ek Tw oR vx 3p 6E vl LW UY W6 bh MO 9a 2A wV OQ eP aF jn BM re Fj ue qg YZ Y9 Yf aQ d4 oL fI NH ii cy uF 5m sx 75 dw Ys rT XV WW S1 hl Tl 5q Tl m8 CN uL dP Qn 7Z du Kp Xj EE Rs 1f RZ Db ST PJ oK V2 DY QG gV rL jk 0q n3 4b ij YE qc Gv Sp R9 CS 2T 5J rS 4g FQ Vr sT Ns Pf pf YC 6P kt H8 Ri jH 9D tT 4k Xh VO M8 gE 2q fu 6d Ph 0u B9 Dt at OM דופק החדשות של ישראל - שף

שף

(מתכונים)
צ'יבורקי גבינות


צ'יבורקי גבינות זוהי מנת רחוב אולטימטיבית המגיעה גם בגרסה הבשרית. בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גאורגיות, ירק, תירס וביצה קשה מגורדת, הנאפה בתנור אבן. אנחנו ממליצים לאכול אותו מיד כשהוא עוד קראנצ'י ופריך. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.

(מתכונים)
בליני גבינות


בכל שולחן גאורגי יש מנות פתיחה חובה ומנת הבליני גבינות היא אחת מהם בשולחן חלבי (מנה זו מגיעה גם בגרסה הבשרית.) חביתיות במילוי תערובת גבינות גאורגיות, המטוגנות בשמן עמוק. מומלץ לאכול אותם מיד כשהם עוד קראנצ'ים. מנה ראשונה נהדרת לנשנוש. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות. 

(מתכונים)
חינקלי גבינות

 המאכל הלאומי של הגאורגים הוא החינקלי. כיסונים המקבלים באהבה את כל סוגי המילויים למינהם: חלבי, בשרי וצימחוני. כיסוני בצק ממולאים בגבינות גאורגיות ומבושלים במים. מוגשים בליווי שמנת חמוצה. רצוי להמתין 2 דק' לאחר סיום הבישול על מנת להמנע מכוויה. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.

 

(מתכונים)
שקדי עגל בסילאן של השף גיא פרץ

אחד המתכונים המפורסמים של השף גיא פרץ, הוא מתכון לשקדי עגל בסילאן עם בצלי שאלוט ותמרים. גיא פרץ הוא היועץ הקולינארי של מסעדת גספאצ'ו הכשרה הממוקמת במתחם הולידיי אין באשקלון.

(מתכונים)
דג מרוקאי חריף של גיא פרץ

שף גיא פרץ, מאסטר שף בינלאומי המתמחה במטבח ים תיכוני ומטבח מרוקאי עילי, שספרי הבישול שלו הפכו לרבי מכר: קסם המטבח המרוקאי, פשוט להיות שף וספר הבשר של גיא פרץ, במתכון לדג מרוקאי ברוטב אדום עם פלפל חריף, פפריקה ועשבי תיבול. המתכון באדיבות מסעדת גספאצ'ו הכשרה במתחם הולידיי אין באשקלון, שם השף גיא פרץ משמש כיועצה הקולינארי.

(מתכונים)

מי לא היה רוצה לדעת להכין את החומוס המושלם? זה שיסחוט את מחמאות וישאיר את הטועמים פעורי פה ואתכם מלאי גאווה. ובכן, סודו של החומוס טמון בפשטותו, עמידה על כמה דגשים קטנים שיהפכו את החומוס שלכם לכזה שלא יפסיקו לדבר עליו, רק זיכרו: תניחו את החומוס לצד פיתה חמה, תקלפו בצל לבן, תתרווחו, תנגסו וחיוך של אושר יעלה על פניכם. אגב, במתכון הזה, שהוא קל, נוח ונפלא, ציינתי לשימוש בגרגירים מקופסת שימורים, אך יחד עם זאת חשובה מאוד פעולת שטיפת הגרגרים מנוזלי השימור ומי שמתעקש יכול להשתמש בחומוס מזן בולגרי ולהשרות אותו במשך לילה במים.

IMG 7448 33b48

המצרכים:

1/2 קילו גרגירי חומוס מקופסא (ובכך חסכתם את ההשריה)1/2 כפית אבקת סודה לשתיה1/4 כוס מיץ לימון300 מ״ל טחינה היונה/אל ארז200 מ״ל מים וכמה קוביות קרח1 כפית מלח

אופן הכנה:מעמידים סיר מלא מים על אש בינונית, מוסיפים אליו את הסודה לשתיה, מכניסים את הגרגרים ומבשלים כשעה עד לקבלת רכות מלאה ומרקם מתפרק (רצוי לכפות את הקליפות). זהו שלב קריטי שיקבע עם החומוס שלכם יהיה אוורירי ומלטף או בוצי וגרגירי. לאחר מכן מסננים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את המים והקרח (שמסייע לשמר את החומוס לאורך זמן, 2-3 ימים), את המלח והלימון. מוסיפים את הטחינה הגולמית בהדרגה תוך כדי טחינה. טועמים ומתקנים תיבול.

 

-דניאל רחמים הגיע לשלבים מתקדמים בתכנית הריאליטי הקולינארית "משחקי השף", צבר זמן מסך רב ובקלילות הפך לאהוד ביותר בקרב הצופים. מאז שזכה לחשיפה הגדולה ובעקבות העשייה הגדולה נחשב רחמים לשף הצעיר המבטיח בישראל. הוא משמש כיועץ קולינארי למסעדות ומסעדנים, מעביר סדנאות בישול מגוונות לקבוצות פרטיות ועסקיות והכל באמונה ש"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים, גם באוכל".

*צילום המנה: ישראל ג'ושוע 

(מתכונים)

מאז שאני ילד יש לי חיבה מסוימת לירקות גריל. אני זוכר איך בימי חג, אבי היה בורר את הפחמים המתאימים לו. לרוב הוא היה בוחר בפחמי הדרים. לפחמי ההדרים ניחוחות הדרים משגעים שמעניקים לירקות או לבשר את טעם העישון האולטימטיבי ומשאירים את הגחלים לוחשות לאורך זמן. לא אשכח איך בילדותי הייתי זורק חצילים, עגבניות ובצלים לאש הגלויה וחורך אותם קלות.

536802 10151822307844814 413123339 n cc518

במרוצת הזמן שדרגתי את הסלט הבסיסי הזה עם המון לימון, שום, פלפל חריף, ירק טרי ופיתה שרופה שמעניקה עוד טקסטורה וטעם מעט שרוף שנותן המון ייחודיות לסלט הזה. את הסלט שלי אני נוהג להרכיב באירועים מיוחדים כאשר כל המשפחה מתאספת ואני רוצה להעניק להם אבן קטנה מליבי.

במפגש האחרון אבי החליט לשדרג עבורי את הסלט. בחצי עין ראיתי איך הוא מעלה לצלייה שומן טלה וכל המטבח התמלא בריח מטריף של אושר. כאשר השומן קיבל את החריכה המתאימה, העברנו אותו אל משטח העבודה וקצצנו אותו לקוביות קטנות, אותן העברנו אל קערת המתכת. הוספנו את הירקות, שמן הזית, מיץ הלימון ותוך כדי ערבוב הבנתי שבידי נמצא הסלט המנצח.

fire grill-001 ce68b

המצרכים:2 בצלים סגולים2 עגבניות1 חציל בלאדי גדולפלפל ירוק חריף (לאוהבי החריף שבינינו)100 גרם שומן טלה חתוך ל״סטייקים״חצי צרור פטרוזיליה2 שיני שום כתושות5 כפות שמן זית1 פיתה1/2 כפית מלח

אופן הכנה:חורכים את הבצלים, העגבניות, החציל, הפלפל החריף ושומן הטלה. מעבירים לקרש, מוסיפים את הפטרוזיליה וקוצצים גס. מעבירים לקערת ערבוב ומתבלים בשום, שמן זית ומלח. חורכים את הפיתה, חותכים לריבועים ומגישים.

* דניאל רחמים הגיע לשלבים מתקדמים בתכנית הריאליטי הקולינארית "משחקי השף", צבר זמן מסך רב ובקלילות הפך לאהוד ביותר בקרב הצופים. מאז שזכה לחשיפה הגדולה ובעקבות העשייה הגדולה נחשב רחמים לשף הצעיר המבטיח בישראל. הוא משמש כיועץ קולינארי למסעדות ומסעדנים, מעביר סדנאות בישול מגוונות לקבוצות פרטיות ועסקיות והכל באמונה ש"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים, גם באוכל".

(מסעדות)

חדש בת"א: סושי בננה מיוחד לילדים שמפחדים מסושי. מסעדת ה- frame ברמת החייל בת"א, הוסיפה לתפריט מנה חדשה, המיועדת לילדים שמפחדים מסושי.  ה"סושי לילדים" מורכב מבננה, שוקולד נוטלה, בצק בלינצ'ס, רוטב קרמל, מרציפן ירוק ומנגו.