המאכל הראשון הקופץ לראש כשחושבים על ליל הסדר הוא הגפילטע פיש , שהפך עם השנים לאורח הכבוד ותופס מקומו כמעט על כל שולחנות החג. אבל הגפילטע פיש שמתכנן שף ניר אבוטבול מקראון פלזה אילת לא דומה לאחרים ....ובעיקר לא בגודל. השף מתכנן לשבור את שיא גינס ולהכין את הגפילטע פיש הכי גדול בעולם

כלים

כדי להכין את הקציצה הענקית יזדקק השף ל-60 ק"ג קרפיונים טריים, 240 ביצים, 30 כוסות ק"ג קמח מצה, 60 כפיות מלח, 30 כפיות פלפל לבן ו......200 כפות סוכר !!, 80 בצלים בינוניים ו-50 גזרים גדולים ו200 ליטר ציר דגים

לוגיסטיקה מיוחדת נדרשת להכנת הגפילטע פיש ולכך מתגייסים צוותים ממחלקות המלון השונות. כך למשל, מחלקת האחזקה בונה תבנית מיוחדת שקוטרה 1 מטר ועומקה כ- 25 ס"מ. וגם אמבט מים מיוחד שיוכל להכיל את הגודל הלא שיגרתי של הקציצה.

בישול ה"גפילטע פיש" ימשך כ- 10 שעות, כדי לקרר אותו ידרשו 24 שעות, הקציצה תספיק לכ- 400 אנשים רעבים במיוחד ותוגש בליווי של 10 ק"ג חזרת אדומה, מסורתית.

ויש גם הבטחה: "המלון יתרום את הקציצה הענקית לטובת מוסד רווחה בעיר אילת. אין ספק שזוהי הקציצה היקרה בעולם ועלותה 3,000 ש"ח ."