ועדת ההיגוי למעורבות חברתית של המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה), בחרה במרכז האקדמי רופין כזוכה לשנת תשע"ג בפרס המל"ג על שם שוש ברלינסקי שינפלד ז"ל, על תרומתו המיוחדת לקהילה.
המועצה להשכלה גבוהה מעניקה מדי שנה פרסי הצטיינות למוסדות אשר תרמו תרומה מיוחדת לקהילה. השנה בחרה ועדת ההיגוי למעורבות חברתית של הועדה לתכנון ותקצוב להעניק את פרס המועצה להשכלה גבוהה למרכז האקדמי רופין, שהצטיין בפעילות חברתית וקהילתית בשנת הלימודים תשע"ג.
ברופין עוסקים כדרך קבע בסוגיות חברתיות וקהילתיות. רק בשנה האחרונה המרכז האקדמי ערך סמינר מעורבות חברתית במסגרתו התנדבה קבוצת סטודנטים מתכנית ה-BA למנהלים בעמותת "אל קו הגובה" שעובדת עם ילדים משכונות מצוקה, הוקמה תערוכה ייחודית של יצירות של עולים חדשים במטרה לתת ביטוי לקושי של האמנים היוצרים בקליטה בחברה הישראלית ובחודש דצמבר האחרון העניק המרכז האקדמי רופין תואר עמית כבוד למרכז "נא לגעת" ולמנהלת המרכז הגברת עדינה טל על פעילותו של המרכז למען אוכלוסיית העיוורים והחרשים-עיוורים בישראל.
ועדת התכנון והתקצוב נימקה את בחירתו של המרכז האקדמי רופין לזוכה בפרס על מעורבות חברתית וכתבה לנשיאת המרכז, פרופ' שוש ארד:" המרכז האקדמי רופין הינו מוסד מוביל בנושא המעורבות החברתית בשנים האחרונות ומהווה דוגמא למעורבות האקדמיה בקהילה בכל הרמות והדרגים במוסד".
נשיאת המרכז האקדמי רופין, פרופ' שוש ארד: "המרכז האקדמי רופין שם לנגד עיניו מעורבות קהילתית כדרך חיים. הפרס שקיבלנו מהמועצה להשכלה גבוהה הוא אינדיקציה להשקעה בפעולות למען מעורבות חברתית והנחלת ערכים של תרומה לקהילה. חברי הסגל האקדמי, כמו גם הסטודנטים במרכז האקדמי רופין, פועלים כל העת למען הקהילה, אנחנו גאים על זכיית המרכז האקדמי רופין בפרס המועצה להשכלה גבוהה על תרומה מיוחדת לקהילה ומודים לחברי ועדת ההיגוי למעורבות על ההכרה בתרומת המרכז האקדמי רופין לקהילה".
המרכז האקדמי רופין יוצא בקמפיין חדש שקורא למועמדים ללימודים ל"בחור ברופין" ביום הפתוח שיתקיים 3 ימים לפני הבחירות הכלליות (18.1).
במרכז האקדמי רופין בחרו לנצל את שטחו של האמפיתיאטרון המקומי (כאלף מטרים רבועים) ולהפוכו למייצג אומנותי. במהלך שבועיים שלמים וכמות של כארבע מאות ליטר צבע הפך האמפיתיאטרון לציור ענקי בצבעי הים והגלים.
על רקע המהומות בדרום תל אביב ננעל בשבוע שעבר כנס ההגירה השנתי של המרכז האקדמי רופין. במהלך הכנס הציג פרופ' משה סמיונוב מחקר חדש הבוחן עמדות בינלאומיות לגבי סוגיית ההגירה והיחס בין ריכוזי אוכלוסיית מהגרים לבין עלייה באלימות ובפשיעה באותו אזור. המחקר קובע חד משמעית: אין כל קשר בין מהגרים לבין פשיעה ואלימות
הכנס הבינלאומי בנושא הגירה ושילוב חברתי מתקיים במרכז האקדמי רופין, בין 21 – 23 במאי.
הכנס הוא חלק מפעילותו של המכון להגירה ושילוב חברתי, שהוקם לפני כשש שנים במרכז האקדמי רופין.
בכנס משתתפים גורמים בינלאומיים רבים ומגוונים וחוקרים ידועים ומובילים בתחום מהארץ ומרחבי העולם, בהם: פרופ' משה סמיונוב מאוני' ת"א והמרכז האקדמי רופין - יו"ר הועדה האקדמית הבינלאומית של הכנס; פרופ' סרג'ו דלה-פרגולה- האוניברסיטה העברית; גרהאם פרייזר הנציב הקנדי לשפות רשמיות; פרופ' בארי צ'יזוויק, ארה"ב, מגדולי החוקרים בעולם בתחום כלכלת הגירה וחתן הפרס היוקרתי –IZA Prize in Labor Economics; פרופ' מרתה טיינדה, אוניברסיטת פרינסטון, ארה"ב, מחשובות החוקרים בעולם בתחום ההגירה; פרופ' ריצ'רד לואיס, אוני' בריסטול, בלגיה; פול האנט - שגריר קנדה בישראל; ויליאם טול הנציג הרשמי של UNHCRבישראל, מר נחום איצקוביץ, מנכ"ל משרד הרווחה; מר נתן שרנסקי, יושב ראש הסוכנות היהודית ועוד. משתתפים בכנס גם אנשי ממשל ונציגי עמותות מישראל.
בכנס, אשר מתקיים בשפה האנגלית (בתרגום סימולטני בחלקו), כ-80 דוברים ממדינות שונות ובהם: ישראל, קנדה, איטליה, בלגיה, בריטניה, ארצות-הברית, פיליפינים, גרמניה, שבדיה, הולנד ועוד.
במהלך הכנס יערך ערב הוקרה לסוכנות היהודית ופועלה בתחום העלייה והשילוב החברתי ולהקת התיאטרון האפריקאי-ישראלי תעלה הצגה על-פי מחזה מאת וולה סוינקה, ניגריה, חתן פרס נובל לספרות לשנת 1986. ההצגה תלווה במוזיקה מקורית שנכתבה על ידי ארקדי דוכין.
פרופ' שוש ארד, נשיאת המרכז האקדמי רופין: "המרכז האקדמי רופין אשר מוביל את נושא ההגירה והשילוב החברתי באקדמיה בישראל, גאה על העניין הרב שהצלחנו ליצור בקרב גורמים בינלאומיים רבים ומגוונים כל כך, ורואה בכך הזדמנות נהדרת בעצם הדיון הגלובאלי בישראל ובהצגת מדינת ישראל כחברה עתירת ניסיון ורב-תרבותית, המתמודדת כבר עשרות שנים עם אתגרי השילוב החברתי וממשיכה להתפתח, ליצור, להתנסות וגם לטעות לעיתים, ללמוד ולהמשיך הלאה"
ביום שני הבא 30.4 החל מהשעה 09:00 בבוקר יתקיים במרכז האקדמי רופין כנס התעשייה הקיבוצית השנתי
בכנס בנושא מהגרי עבודה במרכז האקדמי רופין, הציגה ד"ר נונה קושנירוביץ, מחקר ראשוני על זכויות מהגרי עבודה בישראל, במטרה לבחון את מידת מימוש הזכויות של עובדים זרים ואת ההפרות. העסקת עובדים מסין, המועסקים לרוב בענף הבניין, היא המפוקחת ביותר ביחס לתחומי העסקה אחרים, כגון חקלאת וסיעוד. עם זאת, קבלנים המעסיקים עובדים זרים מצאו דרכים להתחמק מתשלום נוסף