שרת החוץ הספרדית עומדת לבקר מחר (ג') בחברון בעקבות מעורבות ממשלת ספרד בפרויקט בניית שכונת "הקסבה המזרחית" הממוקמת בין קרית ארבע למערת המכפלה. מכיוון שהביקור תואם ללא כל מעורבות ישראלית או יהודית פנו היום ראשי ונציגי הקהילה היהודית בקרית ארבע-חברון לשרת החוץ הספרדית על מנת להבהיר כי פרוייקט הבניה הצמוד למערת המכפלה אינו פרוייקט הומניטרי או תרבותי: "מטרתו היא ליצור חיץ דמוגרפי עויין, בעל פוטנציאל טרוריסטי מוכח, העלול להתפרץ בכל רגע, בלב שטח היהודי הזעיר, סמוך למקום הקדוש – מערת המכפלה".
במכתב ששלחו היום מציינים ראשי ונציגי קרית ארבע-חברון כי "ספרד זכורה בהיסטוריה היהודית כמדינה שגרמה לאסון לאומי כבד, בגדה בתושביה היהודים הנאמנים וגירשה אותם. חלק קטן ממגורשי ספרד הגיעו לחברון, מצאו בה מקלט, והקימו בה קהילה יהודית. האם מתכוונת ממשלת ספרד כעת לגרום לגירוש נוסף של יהודים מחברון – עיר האבות של העם היהודי"?
המכתב נשלח על ידי ראשי ונציגי הקהילה היהודית בקרית ארבע – חברון: מלאכי לוינגר, אברהם בן יוסף, מנחם לבני, אורית סטרוק, דוד וילדר ונעם ארנון בבקשה כי ביקור שרת החוץ הספרדית לא יבטא גישה עויינת וחד צדדית, וכי השרה תעניק "זמן שווה וקשב שווה לפגישה עם נציגי הקהילה היהודית, מתוך גישה מאוזנת והוגנת".
במכתב ששלחו היום מציינים ראשי ונציגי קרית ארבע-חברון כי "הקהילה היהודית בחברון היא הקהילה היהודית העתיקה בעולם, וראשיתה עוד לפני אלפי שנים, החל מימי התנ"ך. לפני כ-500 שנה הצטרפו לקהילה יהודים שגורשו בגירוש האכזרי מספרד".
עוד מזכירים ראשי קרית ארבע-חברון כי הסכם חברון העניק הכרה מלאה לזכוכיות היהודים בחברון לחיים, בטחון, שלוה והתפתחות: "ההסכם הוא בעל תוקף בינלאומי, ומחייב גם את ממשלתך. בהסכם חברון הועברו כ-90% משטח העיר לידי הרשות הפלשטנית, וגם בשטח הנותר מותרת כניסת יהודים רק לחלק קטן – כ- 3% מהעיר. פרוייקט הבניה שממשלתך מממנת נמצא בלב הגטו היהודי הזעיר בחברון, וחותר תחת ההסכם ומסכן אותו" נכתב.
במכתב מזכירים כי רחוב דוד המלך הינו הרחוב היהודי היחידי בו מותרת נוכחות ותנועת יהודים בחברון: "ברחוב זה התרחשו פיגועי טרור רבים, בהם נרצחו ונפצעו עשרות יהודים. סגירת החנויות היא צעד בטחוני שנועד למנוע פיגועים כאלו. כל פתיחת החנויות הביאה לחידוש הפיגועים. בעלי החנויות קיבלו פיצויים וחנויות חלופיות במרכז המסחרי החדש והסואן במערב העיר".