ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית ב"מאוחדת", מציעה מה נכון לאכול בסעודה המפסקת והפותחת ומדוע יש להימנע מארוחה בשרית כבדה
צום יום הכיפורים הוא הזדמנות לתת לגוף מנוחה, להתבונן בעצמנו ולעשות חשבון נפש. אולם ההימנעות מנוזלים וממזון עלולים לגרום לתופעות לא נעימות, כגון כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, תחושת רעב והרגשה כללית רעה. כדי להפחית ככל האפשר מהתופעות הללו מומלץ להתכונן לצום בתבונה.
עם כניסת יום הכיפורים מחר, רבים מאיתנו יבלו את החג בצום, כנהוג. דנה ויינר, דיאטנית וסגנית מנהלת המחלקה לתזונה קלינית בביה"ח רמב"ם, מפרטת את כל הטיפים והעצות להכנה נכונה של הגוף לקראת הצום ולהתאוששות ממנו
אנחנו עדיין נלחמים בקילוגרמים שהעלינו בראש השנה וכבר עלינו "לכפר על עוונותינו ונשנושינו" ולצום ביום כיפור. מלבד היות הצום מצוות עשה לכיפור הצום הנו דרך לעזור לגוף לרפא מחלות. היות והגוף אינו משקיע אנרגיה בעיכול הוא יכול להתפנות למשימות חשובות לא פחות – ריפוי. ברמה הרוחנית הצום נחשב למטהר ומזכך. יש המספרים על תחושת התעלות, שלווה, שקט פנימי וצלילות מחשבתית
אסנת בוברוב, דיאטנית קלינית וספורט במצפה הימים, אומרת כי אנשים שאינם רגילים בצום עלולים לחוש בזמן הצום בחולשה, כאב ראש, רעידות ואפילו כאבים. הכנה טובה יכולה לעשות הבדל אמיתי. בוברוב ממליצה להתחיל את ההכנות לצום כיום יומיים לפני הארוחה המפסקת ולעבור את הצום כשהגוף לא כל כך מיובש והפסקת האכילה ובעיקר השתייה פחות תורגש