בעידן המידע הדיגיטלי מאוחסנות כמויות רבות של פרטים במאגרי מידע ממוחשבים, כאשר הגישה אליהם מוגבלת ברמה כזו או אחרת. במדינת ישראל בה, מסיבות מובנות, יש עניין לשמור על מידע מסווג וסודי, נדרשת אבטחה ברמה הגבוהה ביותר למאגרי מידע אלה, בכדי למנוע באופן מוחלט שימוש אסור במידע העלול לסכן את בטחון המדינה. ליאור דרי, מנכ"ל Enterasysישראל-יוון, חטיבת התקשורת והאבטחה של Siemens Enterprise, מדגיש כי באמצעות טכנולוגית אבטחה מתאימה ניתן להגן גם על מידע רגיש וסודי ולוודא כי לא יעשה בו שימוש לרעה

כלים

פרשת הריגול לכאורה שהותרה היום לפרסום, מעוררת חששות רבים בכל הנוגע לחשיפה של מידע רגיש וסודי והעברתו לידים הלא נכונות ולגורמים שאינם מורשים לכך ואף יותר מכך – שימוש לרעה במידע בידי אלה שהורשו לטפל בו. לדברי דרי ניתן להבטיח כי הרשאות הגישה למידע סודי יגבילו את אפשרויות השימוש והטיפול בו, כך שלא ניתן יהיה לבצע מעשים כמו אלה שנחשפו היום.

דרי: "בכדי למנוע פגיעה בבטחון המדינה, על מערכות הבטחון להגן על מאגרי המידע שלהן מפני כניסות חיצוניות של בעלי גישה לא מורשים, אך גם מפני שימוש אסור בכניסות פנימיות, של בעלי גישה מורשים. ניתן לעשות זאת ע"י טכנולוגיות אבטחה קיימות, שכוללות מערכות זיהוי ואימות גישה המוודאות שמי שנכנס למידע אכן יש לו אישור לעשות זאת ושמי שמותר לו לעשות שימוש במידע עושה זאת אך ורק במסגרת ההרשאות שלו. מעבר לכך קיימות טכנולוגיות העוקבת ומזהה דפוסי התנהגות לא תואמים על ידי בעלי תפקידים האמונים על שימוש וגישה למידע רגיש הזה, מערכות שליטה ובקרה המסוגלות בזמן אמת ליירט ניסיון גישה לא מורשה או שימוש לרעה בהרשאה שניתנה לבעל תפקיד".

ב- Siemens Enterprise מציינים כי מערכות שהתקינה החברה במשרד הפנים האמריקאי ובמשטרת הגבולות ביוון כבר עושות זאת בהצלחה. כעת צריך לשאול את עצמנו האם מדינת ישראל תוכל לשמור על השומרים.