בנאום שנשא באירוע, התייחס הנשיא לאפשרות קיומן של שיחות שלום ואמר כי "יתכן ועד גמר הרמדאן נהיה כבר במצב של שיחות ישירות למען השלום. היו שיחות שעלו יפה והיו שיחות שנכשלו. הדבר תלוי במנהיגים. ראינו את סאדאת ואת חוסיין, את בגין ואת רבין. אני יודע שראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו ונשיא הרשות הפלשתינאית, מחמוד עבאס, רוצים בכך ויכולים לצעוד קדימה. לנהל משא ומתן ברוח של נדיבות ובנחישות של עוז. כי אפשר להביא שלום."
הנשיא הוסיף ואמר "אני קורא לשני העמים לתת רוח גבית למנהלי המשא ומתן. כי קשיים יהיו. ויתורים ידרשו. והדרך זרועה מהמורות, אבל נתגייס כולנו, משני צידי הואדי, ונאפשר לזרם חדש להוריק את שדה השלום". הנשיא התייחס ליחסים עם הערבים בישראל ואמר "נתפלל ונפעל למען שוויון אמת. הדרוש לשלום אמת. זו חובתה של הממשלה וזכותם של כל האזרחים". הנשיא איחל לציבור המוסלמי "רַמַדַ'אן כַּרִים"! אַהְלַן וַ'סַהְלַן בִּיכּוּם!".
סלאח סלימאן אמר בנאומו: "לכבוד הוא לנו להיות מוזמנים לגינתך נשיא המדינה לסעוד את סעודת האיפטאר. בהזדמנות אחרת נשב איתך לדבר על הבעיות של המגזר." סלימאן תיאר את הקשיים של הרשויות המקומיות הערביות בישראל.
בסעודה השתתפו בכירי האימאמים בישראל, קאדים, שגרירי ונציגי שגרירויות מצרים, ירדן, קזחסטן, דרום אפריקה ואזרבייג'ן, אנשי עסקים, רופאים בכירים, אנשי אקדמיה בראשם אנשי מכללת אל קסאמי, ראשי רשויות ומועצות אזוריות מכפר קרע, כפר ברא, משהד, עילוט, כעבייה,זרזיר ביר אל מכסור, זמר ומג'ד אל כרום, בכירים בתקשורת בשפה הערבית בישראל ושחקני כדורגל ממכבי חיפה ונבחרות ישראל מוחמד גדיר ועלי עותמאן, נציגים המהווים פסיפס של החברה המוסלמית בישראל.