ג'ניפר לופז הבינה סופסוף, מה שרוב הנשים המתולתלות בעולם הבינו כבר מזמן- המלחמה בתלתלים מעייפת, סזיפית ומיותרת, ובמקום להשתעבד להחלקות השיער, לשימוש במכשיר הפן ולגיהוץ השיער היא החליטה שהגיע העת לחבק את תלתליה. ההוכחה: לופז שחגגה בשבוע שעבר 45, העלתה באפליקציית האינסטגרם שלה תמונה שבה היא מצולמת עם תלתלים שופעים תחת הטאג - ליין: "אין כמו להיות נטורלית".
כידוע, לופז היא רק אחת מנשים רבות המשקיעות מאמצים רבים "לשטח" את תלתליהן, היא וגם אחרות משתמשות תדיר במגוון תכשירים שנועדו להחליק או/ו "להעלים" אותם, מפקידות את שערן לטובת פרוצדורות כימיות המבקשות לשנות את מבנה שיערן בשם הרצון להפוך לחלקה, אלא שתמונת האינסטגרם האחרונה של לופז מוכיחה על מגמת שינוי: "מחבקים" את התלתלים.
הבעיה: כל מי שאוחזת ברעמת תלתלים יודעת עד כמה קשה משימת התחזוקה היומיומית של הפריזורה. כדי לעזור,
לפני מספר שנים יצא לאקרנים סרט קולנוע חשוב ביותר בשם- "אמת מטרידה". הסרט התבסס על ספרו של אל גור שעסק בשינויי האקלים, בבעיית זיהום כדור הארץ ובהתחממות העולמית תוך שהוא הציג בפנינו הקוראים את ההשלכות מרחיקות הלכת שיקרו לנו באם כמות גזי החממה הנוצרים על ידי האנושות בכלל וארצות הברית בפרט, לא תרד באופן דרמטי בזמן הקרוב. הרבה לפני שצפינו באותם תרחישים איומים שהוצגו בסרט אודות פגעי מזג האוויר הצפויים לנו, ידענו כי התלתלים הם אלו שנאלצים להתייצב בחזית ולהתמודד עימם, ובסבל רב. מסתבר שמזג האוויר המשתנה, אינו עושה חיים קלים לתלתלים: האקלים. הלחות הבלתי נלאית, קרינת השמש החזקה והחשיפה לים ולבריכה, אל מול גלי יובש, רוח וגשמים הפוקדים אותנו בחורף, מותירים את רעמת התלתלים אומללה וחסרת ישע. גורמים אלו, בתוספת נזקים נוספים דוגמת קשיות המים המכילים מגנזיום קרבונט וסידן קרבונט (ע"ש "אבנית") משאירים על התלתל משקע הנדבק ומכסה על הברק והרכות הטבעיים שלו. זה מייבש מאד את השיער והופך אותו מקורזל ומחושמל. אך הצרה האמיתית היא שחל מהשמפואים שנועדו לניקוי השיער שלנו מכילים דטרגנטים אשר מייבשים מדי את התלתל ומחשמלים אותו.
הפיתרון: טיפול בשיער מתולתל דורש סבלנות ואהבה: את השיער יש לחפוף פעם ביומיים עם שמפו מקצועי נטול מלחים ולאחריו למרוח מסיכה, להמתין שפעולתה תסתיים, לשטוף במים ולהבריש תחת הזרם את השיער. לאחר ייבוש השיער במגבת יש לערבב בכף היד כמות נדיבה של קרם מקצועי לעיצוב תלתלים יחד עם סרום להברקת השיער ואת התערובת יש להניח על השיער מהקרקפת כלפי מטה בתנועות כיווץ. בסיום- יש לייבש מעט (לא עד שמתייבש כליל) את השיער כאשר הראש מוטה כלפי מטה עם דיפיוזר, להרים את הראש ולא לשחק יותר עם התלתלים על מנת שלא יפתחו או יתנפחו יתר על המידה. בנוסף יצוין כי לשיער מתולתל יש נטייה להתנפח ולסבול מחשמל סטטי ולכן חשוב לשמור על רמת הלחות שלו. אחת לשבוע , לאחר החפיפה יש לעסות עם השיער עם מסיכה ולעטוף במגבת שחוממה מראש (במייבש הכביסה) למשך עשר דקות. בסיום, יש לשטוף במים פושרים/קרים כדי שהלחות "לא תברח". חווי פילוסוף ביולוגית ומדריכה ראשית ב'פיטו פריז', מחדדת: "ידוע כי תופעת היובש בשיער המתולתל שכיחה יותר ועל כן פעולת הלחלוח של השיער היא הכרחית ומהותית על מנת לשמר את גמישותו של התלתל ולמנוע מראה שיער שבור ומפוצל. ציפוי של השיער בשמנים צמחיים ייצרו שכבת ציפוי והגנה מקסימאלית ויהווה יתרון בשימוש על פני מוצרים על בסיס סיליקון הסותמים את נקבוביות הזיעה והחלב בקרקפת".
"בדומה ללופז, נדמה כי לקראת הסתיו נשים רבות מבקשות לשוב ללוק הטבעי הפרוע", אומר מעצב השיער רועי חמו. "לכן כבר עתה, העונה הקרובה מצטיירת כמי שתתאפיין בהמון נפח, בפריזיות ובשיער מקורזל/ מלוכלך במראה טבעי, אלא שמדובר כמובן במראה עשוי למדי וכזה שמתוכנן מראש המבקש להתחקות אחר הלוק הנטורלי. עבור נשים מתולתלות צפויה המגמה "הטבעית" להיות מעט בעייתית. "שיער מתולתל עד מקורזל נחשב בעיניי רבות ל'בעייתי ביותר', הוא מאופיין בתלתלים קטנים וסגורים ולכן תספורת ארוכה תמנע את האפשרות לסדר את השיער בצורה מוקפדת. ההמלצה שלי היא להוריד מעט מאורך השיער על ידי דירוגים רכים ועדינים שייצרו בתספורת צורת יהלום ולא ייצרו נפח מיותר (בתלתלים מסוג זה לא מומלץ לגעת יותר מדי בנפח אל מנת לא ליצור מראה "אפרו). בנוסף, אני ממליץ לנשים בעלות תספורת שכזאת לחפוף שערן בשמפו לשיער יבש וקונדישנר ללא שטיפה. כמובן שמומלץ להימנע מהשימוש בדיפיוזר לייבוש שיער, ולתת לשיער להתייבש באופן טבעי לאחר חפיפה.
אגב, על מנת לשמור על גמישות השיער ניתן להשתמש בקרם תלתלים, לעצב עם הידיים ולתת לשיער להתייבש באופן טבעי. ככלל אני ממליץ לנשים בעלות שיער מתולתל לחפוף עם שמפו לשיער יבש ולאחר החפיפה לייבש קלות במגבת (בכדי למנוע "חשמל" סטטי בשיער) ולהניח לשיער להגיע לייבוש טבעי ומוחלט ורק אז להניח קרם תלתלים. בתספורות מתולתלות קצרות מומלץ להשתמש במוס תלתלים שיעצב ויסגור את התלתל. בשלב מריחת המוס חשוב לקבץ טוב את השיער בידיים, כאשר מורחים את המוס ולמרוח אותו מלמטה למעלה בנגיעות קלות ולא מלמעלה למטה. כאשר מייבשים עם דפיוזר חשוב שטמפרטורת הקור או חום תהיה בינונית בפן ובכך יישמר הגימור של התלתל".
הטיפים לחיים נוחים עם תלתלים
באדיבות אלי כהן – מומחה לתוספות שיער וצוות מומחי: "פיטו-פריז", "מוגדור" ו-CHIC תמרוקים:
- גם בעניין תוספות השיער המתולתלות יש תורה שלמה וכלליים ברורים לביצוע תהליך הארכת שיער שכזה. בשיער גלי קלות, ניתן לבצע תוספות מתולתלות יותר ובכך להעצים את האפקט המתולתל. אחד החסרונות הבולטים בשיער מתולתל הוא הארכתו . היות ושיער מתולתל מתכווץ, משך הזמן להארכת שיער מתולתל היא עד פי 3.5 יותר משיער חלק - על מנת ששניהם ייראו באותו אורך. אפקט נוסף בלתי נמנע הוא נפח בשיער מתולתל בגלל תפיחות הגל במבנה השערה, כלל חשוב ביותר בתוספות שיער הוא בחירת מבנה השיער בתוספת. על מנת להאריך שיער מתולתל ולא להעצים את הנפח הקיים ממילא, הוא לבצע תוספות בתהליך קשירה כאשר בסמוך לשורש השיער הטבעי התוספת המוצמדת היא ישרה ובקצוות היא מתולתלת.
- לא כל אחד יודע לספר תלתלים, וכדאי לוודא שהספר שלך מתמצא בתחום (חפשי המלצות מלקוחות מתולתלות.( הדירוג צריך להתבצע בהתאם לאורך התלתלים כשהם יבשים, ותמיד כדאי להזכיר את זה לספר שלך לפני שהוא גוזר.
- שיער מתולתל נוטה בדרך כלל ליובש, ולכן כדאי לרענן את הקצוות אחת לשלושה-ארבעה חודשים לפחות.
- למתולתלות יתאימו משחקי צבעים שיוסיפו עניין ועומק: למשל חום שוקולד, חום דבש ונגיעה של אדום. כדי שהגוונים יהיו אפקטיביים, יש לשמור על הבדל של שני טונים לפחות בין צבע לצבע. שיער מתולתל נוטה להיות כהה יותר בשורשים לעומת הקצוות, וכדאי לשמור על ההדרגתיות הזו גם כשצובעים את השיער, כדי שהתוצאה תיראה טבעית.
- למתולתלות מומלץ להשתמש במוצרים המתאימים לסוג שיערן. אם תשתמשו בכמות קטנה של שמפו (עיגול בגודל של מטבע בינוני) ובמסכה לשיער במקום בקונדישנר, שערכן יהיה אסיר תודה. הקפידו למרוח את המסכה (או הקונדישנר) לאורך השיער ולא ליד הקרקפת, מחשש להחלשת השורשים ולעידוד נשירה.
- אחרי חפיפת השיער מומלץ ביותר לייבש את השיער באופן טבעי: מורחים על השיער את התכשיר המתאים ומניחים לו להתייבש, בלי לשפשף אותו באגרסיביות עם המגבת, פעולה ששוברת את השיער ופוגעת בו.
- אחרי עיצוב השיער, טיפות סיליקון או ספריי סיליקון על קצוות השיער יוסיפו לו ברק ומראה בריא. הסיליקון רלוונטי גם לרענון השיער בסופו של יום מייגע (אם אין לך כוח לחפוף.( מתיזים מעט מים על השיער, מעסים לתוכו את הסיליקון וממשיכים הלאה.