סלט ירקות גריל ושומן טלה בגריל פחמים / שף דניאל רחמים
מאז שאני ילד יש לי חיבה מסוימת לירקות גריל. אני זוכר איך בימי חג, אבי היה בורר את הפחמים המתאימים לו. לרוב הוא היה בוחר בפחמי הדרים. לפחמי ההדרים ניחוחות הדרים משגעים שמעניקים לירקות או לבשר את טעם העישון האולטימטיבי ומשאירים את הגחלים לוחשות לאורך זמן. לא אשכח איך בילדותי הייתי זורק חצילים, עגבניות ובצלים לאש הגלויה וחורך אותם קלות.
במרוצת הזמן שדרגתי את הסלט הבסיסי הזה עם המון לימון, שום, פלפל חריף, ירק טרי ופיתה שרופה שמעניקה עוד טקסטורה וטעם מעט שרוף שנותן המון ייחודיות לסלט הזה. את הסלט שלי אני נוהג להרכיב באירועים מיוחדים כאשר כל המשפחה מתאספת ואני רוצה להעניק להם אבן קטנה מליבי.
במפגש האחרון אבי החליט לשדרג עבורי את הסלט. בחצי עין ראיתי איך הוא מעלה לצלייה שומן טלה וכל המטבח התמלא בריח מטריף של אושר. כאשר השומן קיבל את החריכה המתאימה, העברנו אותו אל משטח העבודה וקצצנו אותו לקוביות קטנות, אותן העברנו אל קערת המתכת. הוספנו את הירקות, שמן הזית, מיץ הלימון ותוך כדי ערבוב הבנתי שבידי נמצא הסלט המנצח.
המצרכים:2 בצלים סגולים2 עגבניות1 חציל בלאדי גדולפלפל ירוק חריף (לאוהבי החריף שבינינו)100 גרם שומן טלה חתוך ל״סטייקים״חצי צרור פטרוזיליה2 שיני שום כתושות5 כפות שמן זית1 פיתה1/2 כפית מלח
אופן הכנה:חורכים את הבצלים, העגבניות, החציל, הפלפל החריף ושומן הטלה. מעבירים לקרש, מוסיפים את הפטרוזיליה וקוצצים גס. מעבירים לקערת ערבוב ומתבלים בשום, שמן זית ומלח. חורכים את הפיתה, חותכים לריבועים ומגישים.
* דניאל רחמים הגיע לשלבים מתקדמים בתכנית הריאליטי הקולינארית "משחקי השף", צבר זמן מסך רב ובקלילות הפך לאהוד ביותר בקרב הצופים. מאז שזכה לחשיפה הגדולה ובעקבות העשייה הגדולה נחשב רחמים לשף הצעיר המבטיח בישראל. הוא משמש כיועץ קולינארי למסעדות ומסעדנים, מעביר סדנאות בישול מגוונות לקבוצות פרטיות ועסקיות והכל באמונה ש"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים, גם באוכל".