לאורך דרכו האמנותית של גרבוז הדהדו בעבודותיו סיפורי המקום על מורכבותם ורבגוניותם. לאחר יותר מארבעה עשורים של יצירה ומעורבות רבת פנים בתרבות ובחברה הישראלית, ניתן להבחין ביתר בהירות בשפתו האישית של האמן, שפה הצומחת, באופן פרדוכסלי, מצד אחד מאי-הנחת וחוסר האמון העקרוני באמצעי הביטוי וביכולתם לגשר ולגעת בחומרי החיים, ומאידך, יש בה נקיטת עמדה פתוחה של האמן הנותנת לו חירות לחצות גבולות ותחומים, וכלוליין להלך בתוך שפע האפשרויות.
אי הנחת כביכול שבבחירה בציור משתקפת במלים ובמשפטים שהופיעו בעבר ביצירתו כדוגמת: "אנוס להיות צייר', 'יאיר גרבוז בדרך לקולנוע' ועוד, אך היא גם מוקד תוסס המפעיל את כוח הדמיון, החיוניות והערנות הרב-חושית והרב-ערוצית המאפיינת את יצירתו.
בעבודותיו החדשות שיוצגו במהלך החודשים מאי ויוני בגלריה לאמנות ישראלית באורנים, מוריד יאיר גרבוז את הכפפות. כמו במאי תיאטרון מיומן, השולט בשחקניו ובאמצעיו, הוא יוצר תמונת מצב ביקורתית נוקבת על החברה הישראלית ותחלואיה. זאת הוא עושה בדרך ההומור, בשפה קלילה, עשירה וישירה, שיש בה מנעד תרבותי רחב ומידה רבה של הומור עצמי.
בתערוכה זו 'סיפורי המקרא' הופכים בשפה חופשית ובאסוציאציה פונטית (צלילית) לשרשרת רבת מצבים ועלילות של 'סיפורי המקרה'. ולפי גרבוז על פי שם אחת העבודות: .'והייתה ליהודים תפאורה ושמחה".
10.5.10 - 27.6.10
מפגש ושיח עם האמן : יום שני 14.6 בשעה 12.00
אוצר הסדרה ומנחה קורס גלריה: פרופ' דוד וקשטיין
סטודנטים אוצרים: אהרוני יעקובי מירית, אלימלך לינה, בן חיים מירי, גרנדוס-כהן מיכלי, רהב עדי, שמיר אלה