תחום החיים הציבוריים: למשל דרישת ביצוע של הערכת השפעות מגדריות של כל דבר חקיקה, מתן ייצוג הולם לנשים במוקדי קבלת החלטות כולל בתהליכי משא ומתן לשלום, חובת איסוף ועיבוד נתונים סטטיסטיים על פי מין, חובת יועצת לענייני מעמד האשה ברשויות המקומיות,
תחום התעסוקה: הקמת נציבות שוויון הזדמנויות בתעסוקה, הארכת חופשת הלידה, עידוד שילוב וקידום של נשים בעבודה והתאמת מקומות עבודה לנשים, השוואת זכויות פנסיה לאלמן ולאלמנה, הגנה על היעדרות עובדת בשל שהיה במקלט לנשים מוכות.
תחום הפלילי: החוק למניעת הטרדה מאיימת, איסור על סחר בבני אדם לעיסוק בזנות, הגנה על הציבור מפני עברייני מין.
וכמובן התיקון לחוק יחסי ממון שעבר בנובמבר 2009, המאזן את היחסים הכלכליים בין בני זוג בעת הגירושין.
מגמות מעודדות במיוחד הן שימת הדגש על חקיקה אופרטיבית ובעלת כלים יישומיים (כגון הקמת נציבות שוויון הזדמנויות בתעסוקה) ואימוץ נורמות בינלאומיות שיעילותן מוכחת (למשל חובת פילוח מגדרי של נתונים סטטיסטיים).
יו"ר הכנסת ראובן ריבלין: "מעמד האשה ומאבקה לשוויון ולכבוד, הם נושאים המצויים בנפשה של החברה הישראלית. נשים בישראל עודן נאבקות על הכרה בכישוריהן, ביכולותיהן ובהישגיהן, ועדיין סובלות מנחיתות קשה בסכסוכי משפחה, במקומות עבודה ובמישורי חיים אחרים. לכנסת תפקיד חשוב ומכריע בקידומן של נשים בישראל, ועליה להיות שותפה בכל יוזמה שמעלה את הנושא על סדר היום הציבורי. אוגדן החקיקה 'נשים בחוק' מעודד היכרות עם זכויות נשים, לא רק לציבור הרחב, אלא בראש ובראשונה לנשים עצמן. זהו שלב הכרחי בדרך למפנה אמיתי וליצירת מציאות חברתית שוויונית שבה נשים אינן זקוקות להיאבק על מקומם בחברה ובשיח הציבורי".
לדברי פרופ' רות הלפרין-קדרי, ראש מרכז רקמן לקידום מעמד האשה: " לצד השיפור בחקיקה לו אנו עדים בשנים האחרונות, נותרת בעינה שאלת היישום והאכיפה של החוקים החדשים והישנים גם יחד. חקיקה ללא תקציב היא חקיקה חסרת משמעות. גם החקיקה המתקדמת ביותר לא תשפיע כהוא זה ללא תקצוב הולם. על מנת להבטיח כי החקיקה החדשה לא תיוותר כאבן שאין לה הופכין יש לשים את הדגש על הפניית משאבים מתאימים להטמעת החוקים ויישומם".
הקובץ "נשים בחוק – חקיקת נשים בישראל" הינו המקבץ היחיד המאגד את כל דברי החקיקה - חוקים, תקנות, וכללים - הנוגעים לנשים ולמעמדן המשפטי בישראל. הקובץ נערך על-ידי פרופ' רות הלפרין-קדרי - "ראש המרכז">ראש המרכז לקידום מעמד האשה ע" "ש רות">ש רות ועמנואל רקמן בפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר אילן; ועל-ידי עו"ד "עטרה קניגסברג">עטרה קניגסברג , משנה לראש מרכז רקמן לקידום מעמד האשה.
המרכז לקידום מעמד האשה ע"ש רות ועמנואל רקמן, הפועל במסגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן, נוסד בשנת 2001 במטרה להביא לביעור האפליה נגד נשים ולחזק את מעמדן בחברה הישראלית, תוך תרגום ידע ומחקר אקדמי לפעילות מעשית ויישומית. באמצעות סיוע משפטי, פעילות ציבורית, מחקר והעצמת נשים אנו פועלים להגשים את חזונו של הרב עמנואל רקמן לקידום זכויות הנשים בישראל ולהטבת מעמד האשה בדיני המשפחה ובהלכה היהודית. הקובץ ראה אור תודות לתרומתה האדיבה של שגרירות ארצות הברית בישראל, שנציגיה נכחו בטקס.