כלים

פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, הגיעו לשישיית הגמר בתחרות הטפאסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה שנערכה בשבוע שעבר בעיר וולדוליד בספרד

התחרות נערכה על ידי עיריית וולדוליד VALLADOLID הממוקמת כ 30 ק"מ צפונית למדריד ובית הספר לאומנות הקולינריה בעיר, ESCUELA INTERNATIONAL DE COCINA

התחרות מתקיימת זו השנה השלישית וצמודה לתחרות הטפאסים הלאומית של ספרד, משתתפים בה נציגים מבתי ספר לבישול מכל העולם.

מטרות התחרות, להעניק למשתתפים הזדמנות להכיר ולהחליף מידע מקצועי עם סטודנטים ומורים מבתי ספר לבישול מרחבי העולם, להכיר את תרבות הטפאסים בספרד ולעבור שבוע חוויתי לימודי.

המשתתפים בגמר בספרד נבחרו בקפידה מעשרות בתי ספר לקולינריה מכל העולם.

בית הספר המרכזי למלונאות תדמור בחר בתלמידה פז מידן והמורה אורנית עובדיה לייצג את בית הספר בתחרות הטפאסים. השתיים הרכיבו מרשם של טפאס שקדי עגל ושלחו אותו למיון ראשוני למארגנים בספרד.

לגמר עלו 15 בתי ספר מכל העולם ביניהם ארה"ב, קנדה, תורכיה שבדיה קונגו דרום קוריאה בריטניה בולגריה, פורטוגל איטליה, צרפת וישראל. פאנל השופטים כלל שפים בעלי שם בינלאומי ומומחי טפאסים מספרד.

הקריטריונים לשיפוט היו: טכניקות קולינריות, מקוריות, סגנונות הגשה, שימוש במוצרים מקומיים וספרדים, טעם, מרקם וקונספט הטפאס. את הפרס הראשון בסך 6000 יורו ושנת השתלמות ברשת בתי מלון מפורסמת קטפו נציגי בית הספר לקולינריה מסיאטל ארה"ב.

התחרות התקיימה באולם הירידים של וולדוליד כשאת ההכנות בצעו המתמודדים במתקנים החדשים של בית הספר לקולינריה במקום. האירוע זכה לליווי תקשורתי של צוותי טלביזיה ועיתונאים מכל העולם אשר הסתובבו, צלמו וראיינו את המשתתפים בתחרות תוך כדי פעולה.

פז מידן, תלמידה בקורס בישול מקצועי של התמ"ת בתדמור לוותה על ידי המדריכה אורנית עובדיה , מורה בבית הספר ובעצמה בוגרת "תדמור".

אורנית עובדיה סיפרה שרמת האירוח והלמידה היו מרשימים ביותר והייתה למשתתפים הזדמנות לצפות בתחרות הטפאסים הלאומית של ספרד שם המנות הזוכות נכנסות מייד לטפאס בארים בכל רחבי המדינה.

המתמודדים זכו לסייר במפעלי בשר, יקבים, מסעדות ידועות ובערב שירה עם הזמר המפורסם פאקו דיאז, מחייה שירת הלאדינו, שהופיע בעבר בישראל.

בית הספר למלונאות "תדמור מוביל את ההכשרה המקצועית בתחום המלונאות והקולינריה בישראל בעזרת מבחר תוכניות למוד מקצועיות ועדכניות ומשקיע רבות בהדרכה של מאכלי תרבויות שונות.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

עדכונים אחרונים

דצמ 18, 2019

תואר ראשון בחינוך למען דור העתיד

ככול שהעולם בו אנו חיים משתנה ומתאים את עצמו לעתיד הטכנולוגי, כך גם דרכי ההוראה וחומרי…
דצמ 11, 2019

כיצד אפשר להשלים כיום בגרויות

לא מעט אנשים אשר אינם סיימו בתיכון את כלל הבגרויות אשר נדרשו להם על מנת שיקבלו תעודת…
נוב 12, 2019

עבודות סמינריון ולימודים

סמינריון, עבודות סמינריון, עבודה סמינריונית, כתיבת סמינריון, כתיבת עבודות, כתיבת עבודה…
יונ 13, 2019

מתקשים במקצועות אנגלית ומתמטיקה? מרכזי לימוד מטיק- הצלחה אישית לכל תלמיד

כמעט כל הורה עם ילדים בחטיבת הביניים והתיכון, מכיר את הקשיים בהם נתקלים התלמידים כתוצאה…
אפר 01, 2019

מיהו אגרונום ומהם תחומי העיסוק שלו

החקלאות מציעה אופציות שונות לצורך ייצור מזון, שימור מזון ושיפור מזון. מעבר לכך, החקלאות…