פריקי להמונים / דניאל רחמים

נעשות אליי פניות רבות. חלק מבקשים מתכונים לשבת מבית אמא, אחרים מבקשים מתכונים ללא סוכרים ואילו חברי היקר, גור, פנה אליי לפני מספר ימים וסיפר על רגישותו לגלוטן. הוא ביקש מתכון מנצח לדגן מופחת בגלוטן שיהווה תחליף נכון עבורו ועדיין מנחם וטעים. בחרתי בפריקי, חיטה מעושנת שמגיעה אלינו מהגליל ונקטפת בעודה ירוקה ולכן עוברת תהליך עישון. הפריקי נכנס אלינו בסערה בשנים האחרונות ותופס מקום של כבוד בקולינאריה הישראלית. אפשר לשדך בינו לבין בשר, דגים או אפילו להגיש כתבשיל טבעוני נפלא. טיפ חשוב: לשטוף את הפריקי היטב ולהוציא ממנו את כל החול והאבנים שלעתים מתגנבות להן בתהליך העישון.

IMG-20150313-WA0060 66f90

המצרכים:200 גרם פריקי5 כפות שמן זית1 בצל סגול קצוץ קטן1 עגבנייה'שפיץ' פלפל חריף קצוץ קטןחופן פטרוזיליה קצוצה1 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור1/4 כפית קינמון1 כפית בהרט1/4 כפית סומאקמיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:ממלאים 3/4 סיר במים, מוסיפים את הפריקי, מביאים לרתיחה, מכסים, מכבים את האש ומחכים חצי שעה. מסננים ושוטפים היטב. מטגנים במחבת בצל עד שקיפות, מוסיפים את הפריקי, מוסיפים תיבול ואת מיץ הלימון. מוסיפים את הפטרוזיליה, הפלפל החריף ולבסוף את העגבנייה. אל תחכו לעגבניה שתתבשל, התפקיד שלה במנה הזו הוא להוסיף טקסטורה. ובכן, טועמים ומבחינים אם ניתן לנגוס את הפריקי. במידה ולא מוסיפים קצת מים.

 

חפשו בפייסבוק: דניאל רחמים

כלים