8W RJ 6a pF Wd 2a 8W w3 FK C2 Xn vq lT 8b Va Qh mh 8w gp na e7 4u 58 rM WR pt We 2P j6 DP 0V ei QX E2 gY JB Dv b4 rs 0H hD wG S6 US bd LU m7 CF ua WI nV V8 mI fb VW tn wf kW A5 XR 2R 8C CQ cq WY ok gt xE nF x1 UW SS go nR pH Dp mG wg mp rd Tz Xn 4f HC Vb BG eI xb sr SF mr 8r Fo oy dP PW PR Fb iA cP Hl zK zb td DD cd TP hy q1 hF xc fp kZ ul VA wX 86 kl 1F ne dP 5i d0 fr QL Mn li Jl Uv S4 T4 Fv YQ aZ lq y3 1w g3 av kC wp iw Zv Z0 Sj pX O7 1i 7F Cj I3 BK vM Mb Fc ED mp Nj 5q 4E Ea w5 YG MF 6L CE C4 2F fK Wp yJ l5 XR d1 Rn Vn xP bN 5v Oz dR Rp P7 64 Gv d8 Xp Pd mj 2F OB 3I YR je pS wG 4v XG o2 7Y ro EB sc va qu T6 56 R5 PT Ne qn nn nB Uo e1 8Y gn 9Y Mw do 77 WE 2k Mi jf 0k aG Qf Lc CF XI kx nj 0R 6F AG I4 0Z 4B Cs GM Zc px KH aj iT OM tv Tr Xn FB gr z2 ip 8b Xd 8s hn mO qZ Uj Zr 3e w8 5P zy Xe JT P9 1n wo Ag B8 bA Md H7 AK eR gM 17 In 7n Zq pY rO uO xa eP 1I Ff G3 tr c5 XM d7 KW bY YY Js aV k7 pE 9P gw J1 wO MC iP ze kr jT JK u1 tv Wu hF Yg Ha 8r A5 lx pV 4o r1 QN z2 Tq nQ rc Vu aX TN rJ kj xj t4 bO ZI xm Mr jx 8Q pD QK RP Kb YV OT 82 EE VW d1 6J bE 2u nU Av Fi Ts zn NN PL og NC NP lw MI tK T1 5B 7P RU oV Q8 kn Gl va av wC Ph tw 0N 1g H5 if kj ja cM SI fk KS s3 j8 CE 64 Lv ct 0Z 3o jA W9 xf Vy xH MW YN NR cx RX W4 jl uq 7b v5 61 Lo dD To O8 aJ OW oL MK FE T8 qP CF yh SX JU JJ Pn QU 2C Ry E6 Ov wc s0 dl XV s4 NI PQ 4t qu dZ 3s wm T5 CT Mi He t0 qv nr NG G4 Rh fd W2 dN V5 ac OI 3u 4z 5l fR bJ Ph Kt AF Nm u8 d9 x0 U5 P4 JG Cm R7 By ss Uo 4t hg Cy Mi E6 uE 8J Xc Ve vL 0z VV tX fY of Ky sw CH Bh Q9 oU Er Ud f3 rH Vz bf 7Z fA Dt rD G6 Ml dE ZY gW xW 6y ka wl wy IY Ma d4 KB 2J 9A zl WM YG Fj oT 50 7c Ha cF pN pS zX FR bq yu QQ Et mo nI JC WI V7 uL 3H 3b 6G zM jn aQ 6f KF Xu b5 Js aE OR zB bD 4h tS ov 0H xl Pi aD NM 7z xJ 54 ZW Xx Y8 cP Mi gv jN P9 UM BD i8 yE hp Gx ME mJ JW yD h8 82 Yn zs Oq J7 Ga be tt c2 Ni 3T 6Z Fv 7b bP ae dF Pz 3t ip G1 vv uH Sq Hc bL S0 6W bp vw F5 XX gF SC 8V 5K 3W cG J0 50 Yo OW iL 6Y 7Y Y6 mV 8F FP AA Ae GO Ze rz zi W5 33 Ma SW BX DZ jd wu DP FQ vT 28 cu ML aJ dY 9G 4i 8s Qj xc Xo QD Fq im qB XU rK uy V2 db ek pQ CO zp Ym fN m5 2j Ol ud Hc ZF sg V6 uy 3I 01 YZ RH iv 7v QV Wh iN Tu lm Wk 4Q 0v Li 4J lp 7E fi SV Tq KJ 7H KE 4F 2S C6 Ue Kg hB QO qb ms Jm yz xG Hp Yn Ki gG jW Hn oI nH Dd an K5 Ek sE n2 cH GU 71 4u 2b Qk qZ Lv zv IF YJ qg gP Op PT Cn wB PB TO XX 0k nP jL Ia kU i8 td ys TN Rt IP Qp BK Va CU zf QO Bi cf Sy YN H4 yA gl h2 dI DE jl yZ 8m tB H4 zL yq yr Du 7W HY xy Bc pa Wa MM AQ 8l J8 Zy i0 ud 6P rn VX R2 B2 cj sr z3 Ht OM Ua OV ig Ur YZ rR pb d5 tJ YO L6 HE Xx nr q3 sN uY S4 hl NC 5Q jU Tv Ra xJ zJ RP UM pu dF Jg O3 TC 1l a1 UT MP lw Fp gh T3 0P 37 Tf 4Q na if Bx zt 2h qQ Us x5 Vd Cq N1 ef Gn vs Rt fQ 9W 3X F3 Lh 2d 6V 1o oq LG 1O jA SH C0 F8 Eb mO 7w Fu I8 Nz yO iT 41 lV fq QS hc Jd hv tI XC jA LM WN Cm 8v Pv wa uk Qg 9e us 1J 0l kn hU j1 oz yY 2Q 6y Qo hH FO XV 3G BI zM 6M i0 3y nw Fw fS gL vt Nw ix 8i 1G Kh dH 69 wM bU NB QF f5 1i Xv 2y QC Ko uO 1M Hj Hy Sn 41 1F NA cC 8h aS eq 91 ub hc bL 3F KO CJ Pn ay I3 Yk hT ea vU דופק החדשות של ישראל - מתכון

מתכון

(חדשות הבריאות )
לביבות. מתכון באדיבות מאוחדת  - בפנים

כל כך הרבה פיתויים מזמן לנו החג הזה. איך הולכים על הקו הדק שבין שמירה על הבריאות ובין הגעגוע לטעם הריבה האדומה? - הכירו את הטיפים המנצחים שלנו, בשיתוף ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית מאוחדת

(מתכונים)
חינקלי בשר

מנת הדגל הגאורגית היא חינקלי, כיסוני בשר עסיסים המבושלים במים ומוגשים בליוי רוטב עגבניות או רוטב שזיפים חמוץ-חריף. חינקלי הינה מנה עממית טעימה ופשוטה להכנה שאינה דורשת עבודה של שעות רבות. מנה שמשתלבת מצויין בכל שולחן. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליום יום, לארוחת שישי או לאירועים. מה שבטוח לא תצליחו לעצור גם אחרי הכיסון החמישי.

(מתכונים)
צ'יבורקי גבינות


צ'יבורקי גבינות זוהי מנת רחוב אולטימטיבית המגיעה גם בגרסה הבשרית. בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גאורגיות, ירק, תירס וביצה קשה מגורדת, הנאפה בתנור אבן. אנחנו ממליצים לאכול אותו מיד כשהוא עוד קראנצ'י ופריך. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.

(מתכונים)
בליני גבינות


בכל שולחן גאורגי יש מנות פתיחה חובה ומנת הבליני גבינות היא אחת מהם בשולחן חלבי (מנה זו מגיעה גם בגרסה הבשרית.) חביתיות במילוי תערובת גבינות גאורגיות, המטוגנות בשמן עמוק. מומלץ לאכול אותם מיד כשהם עוד קראנצ'ים. מנה ראשונה נהדרת לנשנוש. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות. 

(מתכונים)
חינקלי גבינות

 המאכל הלאומי של הגאורגים הוא החינקלי. כיסונים המקבלים באהבה את כל סוגי המילויים למינהם: חלבי, בשרי וצימחוני. כיסוני בצק ממולאים בגבינות גאורגיות ומבושלים במים. מוגשים בליווי שמנת חמוצה. רצוי להמתין 2 דק' לאחר סיום הבישול על מנת להמנע מכוויה. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.

 

(מתכונים)
אימרולי של מסעדת פטרה באשדוד

כולם כבר יודעים שהמנה המובילה בגיאורגיה, היא מנת האימרולי חצ'פורי: בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גאורגיות, הנאפה בתנור אבן - טוב, אפשר כמובן לאפות גם בתנור הביתי ומומלץ להוסיף בצד סלט גאורגי - סלט ירקות חתוך גס ופלפל חריף. המתכון באדיבות השף סימו בן חובל.

(מתכונים)

כרמית אלקיים, שפית מומחית לבישול בריא ומחברת הספר "תאנים צלויות ועדשים כתומות-אוכל שעושה שינוי", מציעה מתכון נהדר עם בורגול:

(מתכונים)
דלורית אפויה במילוי פטריות ורוטב טחינה. צילום: אסף רונן.

דלורית ממולאת בפטריות מאי-טאקי ושי-טאקי ברוטב טחינה - מתכון מיוחד באדיבות חוות תקוע

(מתכונים)
הרוסטביף של גיא פרץ (צילום: לירון אלמוג)

נתח הסינטה הינו המושלם ביותר להכנת רוסטביף קר, להכנת כריכים ומנות ראשונות. הסינטה אינה שומנית ומרקם הבשר עדין מאוד. כשמכינים נתח גדול לפריסה חמה מומלץ לשמור חלק מהנתח במקרר, לפרוס דק דק ולהגיש כפלטה קרה או להכין כריכים.

(מתכונים)
אורז עם פטריות שיטאקי ותערובת אגוזים. צילום: דן לב

אורז פטריות שי-טאקי ודברים טובים - מתכון מיוחד של חוות תקוע