אחד המנהגים המאפיינים ביותר את חג שבועות הוא אכילת מוצרי חלב וביכורים. דפנה זיו בוסאני, דיאטנית קלינית ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית, ממליצה כיצד ליהנות ממאכלי חג השבועות, אך גם לעבור את החג ללא תוספת במשקל:

כלים

צריכת מוצרי חלב:

חג השבועות הוא הזדמנות נהדרת להציג ולהסביר לילדים על חשיבות צריכת מוצרי חלב והעשרת התפריט בסידן. קיים שפע של מוצרי חלב שונים, ברמות שומן שונות. מוצרי חלב רזים יכולים בהחלט להחליף את מוצרי החלב השמנים יותר, ללא פגיעה משמעותית בטעם. בשנים האחרונות ישנם מוצרי חלב רבים שמתוספים בחיידקים פרוביוטים: אלו חיידקים שנחשבים ידידותיים ויכולים לעזור בשיפור תהליכי עיכול ועוד.

סידן:

מוצרי חלב הם דרך מצוינת להעשרת התפריט בסידן. חשוב לאכול לפחות 3 מוצרי חלב ליום ורצוי לצרוך מוצרים מועשרים בסידן. ברשימת המוצרים המועשרים נמצאים: גבינות לבנות, גבינות קשות (עשירות בסידן אך גם עשירות יותר בשומן), יוגורט או חלב שמועשרים בסידן ומשקאות שונים על בסיס חלב. ויטמין D - ויטמין (שהוא בעצם הורמון) נחקר רבות בשנים האחרונות, בין תפקידיו הוא מסייע לגוף לספוג את הסידן במעי בצורה מיטבית, אך חשוב לא רק לבריאות העצם אלא גם למטרות נוספות. מוצרי החלב מועשרים בויטמין D וזו עוד סיבה לצריכה של מוצרי החלב כאשר ההמלצה היא ל 3 מוצרי חלב ביום לפחות.

ירקות ופירות:

הירקות והפירות רק מחכים שנקטוף ונעלה אותם על השולחן. זה הזמן להכין סלט גדול עם שפע ירקות או לאכול פרי טרי ובריא. מבחינה תזונתית, עדיף לאכול את הפרי ופחות מומלץ לסחוט אותו למיץ או לאכול אותו מיובש. יחד עם זאת, חשוב לא להגזים בצריכה של פירות, כיוון שהם מכילים סוכר, בניגוד לירקות דלי הקלוריות. ניתן להכין סלט ולשלב בו גבינה .

מים:

אחד מהמשחקים החביבים בשבועות הוא משחקי מים. מעבר למשחק, חשוב לזכור להקפיד על שתייה בכמות מספקת. גופנו עשוי ברובו מים ועל כן חשוב לשמור על תפקוד נאות שלו, רצוי לשתות לכל אורך היום ולא לשתות את כל הכמות בבת אחת. עודף מים יוצא מן הגוף ולא נאגר באנשים בריאים, לכן יש לשתות במידה ועל פני כל היום.