חניכי כפר הנוער מאיר שפיה מציגים יין פרי עמלם. בכפר הנוער מאיר שפיה החליטו לערב את התלמידים בפרוייקט ייחודי: הפקת יין איכותי, ולצורך זה, יצרו למעשה יקב בוטיק מיוחד, בו עומלים ונהנים חניכי כפר הנוער. תכירו: יין שפיה, המיוצר מענבי מרלו הגדלים ב"כרמי שפיה" המתפרשים על פני 90 דונם. מלבד ענבי המרלו, מגדלים בכרם מגוון זנים נוספים (קברנה, פרנץ', קריניאן, מוסקט, ועוד..). מאחורי ההצלחה של יין שפיה, עומדים חניכי הכפר המנהלים, עובדים ומייצרים את היין משלב נטיעת הגפן ועד לשלב הסופי של ייצור היין

כלים

בשל איכותו הטובה, זכה "יין שפיה" להצלחה רבה וניתן לרכוש אותו כיום בנתב"ג (דיוטי פרי) ובמסעדות יוקרה ברחבי הארץ. ליין מתלווה הסיפור הייחודי והמרתק של ייצורו ע"י חניכי הכפר, בני נוער בגילאי 13-18 אשר מתחנכים על ערכים של עבודה חקלאית, מצוינות ודבקות במטרה. משנת 2004, ב"יקב הבוטיק" של כפר הנוער מאיר שפיה מייצרים מידי שנה 5000 בקבוקים בלבד. ההכנסות ממכירות היינות מושקעות בפיתוח היקב ובהדרכת החניכים.

בבית הספר לומדים כ 600 תלמידים, מחציתם חניכים שהכפר מהווה עבורם גם בית וגם בית חינוך שמטרתו להביאם למיצוי מקסימאלי של היכולותיהם, באמצעות דרך ההשכלה, חיי החברה התוססים, והחינוך לערך העבודה המוצא ביטוי בשילובם בענפי המשק השונים, ביניהם גידול הגפנים וייצור היין האיכותי.

בקבוק "יין שפיה" במחיר מבצע התקף עד ערב פסח: 50 ₪ בלבד.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS