עד שנות התשעים, יכלו הישראלים ליהנות מ-3 סוגי בירות מקומיות. מכבי, גולדסטאר ונשר. עד אותן שנים, גם המגוון של בירות זרות לא היה גדול, בעיקר בגלל החרם הערבי על ישראל שהשפיע גם על חברות בירה ממדינות שונות בעולם.

בשנות התשעים החרם הערבי נשבר, חברות זרות החלו להיכנס לארץ, בכל פאב יכולנו למצוא שורה ארוכה של בירות זרות ממדינות שונות, וזה יצר מהפכה של ממש לא רק בהיצע הבירות שהישראלים יכלו ליהנות מהן, אלא מעבר לכך, זה שינה באחת את כל תרבות השתייה בישראל.

קרא עוד...

אורי שחר, תושב העיר אילת בעל הכרם

לאחר שהיה הראשון להקים יקב באילת הגשים תושב העיר – אורי שחר חלום והקים את הכרם הראשון באילת. אורי שחר, תושב העיר אילת ובעל יקב מקומי בו הוא מייצר יינות עטורי פרסים, חנך היום את הכרם הראשון באילת הממוקם בכניסה לעיר מול קיבוץ אילות. ראש העירייה – מאיר יצחק הלוי, שליווה את תהליך ההקמה מראשיתו, זכה לשתול את הגפן הראשונה בכרם המשתרע על שטח של 18,000 מ"ר בה יישתלו 3,000 גפנים.

קרא עוד...

צילום: אסף לוי

ניחוח צרפתי במתחם עופר חונים קונים - במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתי: משלחת של יצואני מזון ומשקאות ושפים מובילים מצרפת הגיעו לביקור במתחם. שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל יוצא לדרך בפעם החמישית ולרגל המאורע הגיעה משלחת של יצואנים מובילים מצרפת בתחום המזון והמשקאות, לביקור בסניף בנא משקאות במתחם חונים קונים בראשון לציון.

קרא עוד...

בירה מהחבית

כל פאב, מסעדה ואפילו בתי קפה היום, מחזיקים חביות בירה מהן הם מגישים ללקוחות שלהם בירות בכוס. לפעמים זו כוס שמוגדרת רבע ליטר, לפעמים שליש ליטר, חצי ויש מקומות שאפילו מגישים כוס של ליטר למי שמעוניין. בגרמניה אגב, נהוג להגיש גם בירה בכוס של שני ליטר.

קרא עוד...

יום שישי ה-13 ביקב ויתקין – טעימות יין בשיתוף קייטרינג Meat n'sweets

יום שישי ה-13 ביקב ויתקין – טעימות יין בשיתוף קייטרינג Meat n'sweets יקב ויתקין, חלוץ היינות הים תיכוניים בישראל מקבל את השבת עם בשר ויין. יקב ויתקין שהשיק לאחרונה את מרכז המבקרים החדש, סדרת היינות הכשרים בסדרת "מסע ישראלי" ונחשב לאחד מהיקבים המרתקים ביותר בישראל המתמחה בייצור יין מזנים ייחודיים ומקוריים, עורך אירוע שכולו יין איכותי וייחודי לצד בשר משובח.

קרא עוד...

לאור ההצלחה הגדולה של המחזור האחרון, ייפתח בקרוב ע"י מ.ט.י גליל מערבי קריות ביקב הלימודי הייחודי שבבעלותו מחזור נוסף של קורס תיאורטי ומעשי לייצור יין, בהנחיית והדרכת מיטב הייננים בארץ ובהובלתו של היינן ראשי של יקבי בנימינה יפתח פרץ, שיאפשר למשתתפים התנסות בתהליך יצור מקצועי של עולם היין, תוך למידה מקצועית וליווי מקצועי וצמוד ברמה הגבוהה ביותר

קרא עוד...

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים