הסטודנט אייל משה כהן מהטכניון זכה בתחרות היו-יו הגדולה בעולם: שחרר יו-יו ממנוף בגובה של 30 מטרים. סב ונכדתו זכו במקום השני וקבוצת הסטודנטים "קיס" זכו במקום השלישי

כלים

הסטודנט אייל משה כהן מהטכניון זכה בתחרות היו-יו הגדולה בעולם: שחרר יו-יו ממנוף בגובה של 30 מטרים. סב ונכדתו זכו במקום השני וקבוצת הסטודנטים "קיס" זכו במקום השלישי

הסטודנט אייל משה כהן זכה במקום הראשון בתחרות היו-יו הגדולה הגדולה בעולם – בשחרור יו-יו ממנוף בגובה של 30 מטרים, במסגרת תחרות "טכנוראש" המסורתית בטכניון שנערכה במהלך מושב הקורטוריון (חבר הנאמנים). ישי צימרמן, בן 78, ונכדתו גולן, בת 16, זכו במקום השני וקבוצת הסטודנטים "קיס" זכתה במקום השלישי.

היו-יו היה צריך לטפס בחזרה במעלה חבל באורך של 20 מטרים, לגובה מקסימאלי ולחזור ולעלות מספר רב של פעמים מעל לגובה של חמישה מטרים. שלומי בן שבת, מנהל התחרות, אמר כי צוות השופטים מדד את הגובה המירבי אליו הגיע היו-יו בניתור הראשון לאחר השחרור מהמנוף ואת מספר הניתורים.

המנוף נשא תא ובתוכו הונח היו-יו. ריצפת התא נפתחה והיו-יו השתחרר לתנועה כלפי מטה. אסור היה למתחרים להשתמש במקור אנרגיה חיצוני והחבל הדינאמי סופק להם על ידי מארגני התחרות. לזוכים ניתנו פרסים בשווי של עשרת אלפים ₪, 5000 ₪ ו-3000 ₪.

אייל משה כהן לומד הנדסת מכונות, שנה שניה. הוא מספר כי בקושי התקבל לטכניון, כי לא אהב ללמוד בתיכון. לאחר שירות צבאי כקצין בצנחנים עשה מכינה ואחריה התקבל לטכניון. את היו-יו שלו בנה בעזרת חרט. "היו-יו עובד כמו גלגל תנופה של מכונית, ולכן משמר את התנועה שלו ומטפס בחזרה הרבה פעמים", הסביר."עשיתי לו אידיאליזציה של משקל ובכל פעם הורדתי והוספתי משקל עד שגיליתי את המשקל האידיאלי. אני שמח שזה עבד".

גילה, אמו, אמרה כי אייל פירק כל מכשיר חשמלי בבית כבר מגיל צעיר והיא שמחה שהוא התחיל גם לבנות מכשירים. סבו הגאה, משה, אמר כי כאשר ראה בתחילת התחרות את כל ה"יויויים" הגדולים של המתמודדים האחרים הוא קצת נבהל, אבל נכדו הרגיע אותו ש"הגודל לא קובע".

תחרות "טכנוראש" נערכת בטכניון לזכרו של ההוגה והמייסד שלה, ניב-יה דורבן ז"ל. ניב-יה, סטודנט ובוגר מצטיין של הטכניון, היה קצין בצה"ל כאשר נרצח על ידי שודד ברחוב שקט בתל אביב בחודש מארס 2003. התחרות והפרסים ממומנים על ידי ד"ר רוברט שילמן ("ד"ר בוב" בפי כל), שהשתלם בטכניון.

עדכונים אחרונים

ספט 29, 2024

שילוב בין יזמות לטכנולוגיה: הכשרה אקדמית שיכולה לעזור לכם להקים סטארט אפ

העולם המודרני רווי חדשנות טכנולוגית, וסטארט-אפים טכנולוגיים ממשיכים להוביל את השינוי…
ספט 26, 2024

הצעד הראשון לקראת תואר באמנות: חושפים את התוכנית ללימודים בבית ברל

תואר ראשון באמנות: הדלת לעולם של יצירה עולם האמנות הוא עולם של אינסוף אפשרויות. תואר…
אוג 22, 2024

ניהול סטארט-אפ נכון: טיפים שכל יזם מתחיל צריך להכיר

הקמת סטארט-אפ היא תהליך מאתגר ומרגש המצריך ידע, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחת…
יול 31, 2024

קשיים ואתגרים באקדמיה: הסוד טמון בתכנון ואסטרטגיה

לימודים אקדמיים הם תקופה מאתגרת ומלאת לחץ עבור סטודנטים רבים. ההתמודדות עם הקשיים…
ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…
אוק 24, 2023

התפקיד המכריע של ההכנה בתהליך החטיבה: הדרכת תלמידי כיתות ו' מחוננים

להכנה לחלוקה יש תפקיד מכריע בהדרכת תלמידי כיתות ו' המחוננים. תהליך זה חיוני כדי להבטיח…