לדברי אמסלם "אני חושב שחשוב להקים מרכז מורשת להנצחת זכרו של מרן, שיכלול גם חומר ארכיוני, גם חומר דתי, גם חומר היסטורי, את הפסיקות שלו וכל המורשת שלו"
הוא הוסיף כי "יש כל מיני אתרי הנצחה במדינה, הרעיון היא להקים וועדה ציבורית שתכלול רבנים ושרים שיהיה לה תקציב ממשלתי מסודר, כדי שהדבר הזה ימשיך. "
בדברי ההסבר להצעת החוק שיגיש היום חבר הכנסת דוד אמסלם נכתב כי אישיותו של הרב עובדיה יוסף היוותה במשך עשרות שנים דמות מרכזית בהוויה הישראלית בכלל וזו המזרחית בפרט וזאת במישורים רבים ומגוונים ובהם ההלכתי הפוליטי החברתי והציבורי.
בין תפקידיו הרבים שימש הרב עובדיה כסגן הרב הראשי למצרים ,דיין בערים פתח תקווה וירושלים, הרב הראשי לתל אביב יפו , הראשון לציון וכמייסד ומנהיג תנועת שס- התאחדות הספרים שומרי התורה.
תרומתו לחברה הישראלית אף היא ניכרה בתחומים רבים ומגוונים החל מפסיקה הלכתית פורצת דרך וככזו הרלוונטית לתמורות שהביא איתו העידן המודרני והקמת מדינת ישראל, דרך הובלת תהליכי עומק בחיזוק מעמדם של יוצאי עדות המזרח והשתלבותם בישראל וכלה במעורבות עמוקה בפוליטיקה ובהנהגה הישראלית במשך עשרות בשנים.
מרדיו 'קול ברמה' נמסר: אנו מברכים על היוזמה של ח"כ אמסלם להגיש את הצעת החוק. ב'קול ברמה' נמשיך להשמיע את קולו של מרן וליזום פרוייקטים ותוכניות מיוחדות להנצחת מורשתו.