יו"ר הוועדה, ח"כ מאיר שטרית פתח את הישיבה ואמר:"מאז חוק מידע גנטי עבר למעלה מעשור, אני בטוח שלאור ההתפתחויות הטכנולוגיות יש צורך בשינוי החוק, אני פונה לוועדה לקדם את החקיקה ואפעל לקדמה בצורה מהירה בועדת המדע, אני מקווה שבקרוב מאד בעקבות הדו"ח תוכלו להגיש הצעות לשינויים".
יו"ר הועדה העליונה, פרופ' צבי בורוכוביץ, הציג בפני הועדה את עיקרי עבודת הועדה ואת עיקרי הדו"ח השנתי. בין ההצעות שהציג פרופ' בורוכוביץ: הוספת מחקר בנושא סקירות ילודים, עבירות של גניבת DNA, תקצוב לוועדה המייעצת, שינוי והרחבת הגדרת "דגימת DNA", שינוי והרחבת הגדרת "בדיקה גנטית".
פרופ' בורוכוביץ ציין כי הועדה מקדמת יוזמה לגיוס דגימות דם למחקר מתוך תרומת דם שניתנו, לדבריו במד"א צריכים לבצע שינוי בתקנון. תרומות הדם ישמשו למחקר גנטי מתוך שאריות התרומות הניתנות, ללא זיהוי.
פרופ' בורוכוביץ הוסיף כי בעקבות הדיונים של הועדה הוחלט על קיצור נוסח החוק המוצע בנושא הפיקוח כל הניסויים הרפואיים בבני אדם. ח"כ שטרית הגיב ואמר:"אני מבקש שתעבירו אלי את טיוטת החוק וביחד נפעל לקדם את תהליך החקיקה בוועדה, אין שום הצדקה למשוך דיונים על הצעת חוק במשך למעלה מ-10 שנים".
פרופ' רות ארנון, נשיאת האקדמיה הלאומית למדעים אמרה:"בעתיד הקרוב נוכל לבצע בדיקה גנטית לא יקרה אשר תוכל לתת מידע רחב, אך יחד עם זאת עולה תמיד השאלה, איזה מידע גנטי להעביר לנבדק ואיזה לא". פרופ' ארנון העלתה בפני הועדה סוגיה שבה רק רופאים יכולים להגיש בקשה למחקר לועדת הלסינקי ואילו חוקרים שאינם רופאים אינם יכולים, דבר אשר מעכב את תחום המחקר באוניברסיטאות.
ד"ר זלינה בן גרשון, מלשכת המדען הראשי במשרד הבריאות, העבירה ביקורת ואמרה:"כל כל אחת מן הנקודות בדו"ח זה הוצגו בדו"חות הקודמים ושום דבר לא קודם. ברור שיש סדרי עדיפות ואני יכולה רק להביע תקווה שנוכל להתחיל לשנות דברים".
נציגי חברות הפארמה ציינו כי צריכים לזכור שבישראל יש תשתית טובה מאד למחקר קליני אך מאחר וישראל נמצאת בתחרות מול כל העולם גם לחברות הפארמה יש מקום להיכנס.
יו"ר הועדה, ח"כ שטרית, סיכם את הישיבה:"אני משבח את עבודתה הנאמנה של הועדה. הדו"ח מראה שהועדה פעילה והיא הציגה בפנינו מספר בעיות שדורשות טיפול. צריך לקדם את נושא פיתוח הפארמה, למדינה צריך להיות אינטרס לקצר את התהליך הבירוקראטי באישור מחקרים. לצערי האוצר דוגל במדיניות של חיסכון של כמה גרושים אבל בכך מפסיד מיליונים".
ח"כ שטרית פנה לנציגי משרד הבריאות וביקש את נוסח הצעת חוק הניסויים בבני האדם המקוצר על מנת שיוכל להגיש אותה בהקדם. לסיום אמר:"אני מקווה שבדו"ח בשנה הבאה אכן יתרחשו השינויים".