מהרשות לשיקום האסיר נמסר כי בישראל כ-45% מכלל האסירים הפליליים בישראל כיום, שייכים למגזר הערבי, ואחת הסיבות העיקריות לכך היא תולדה של הזנחה וחוסר טיפול במשך שנים רבות. עוד ציינו ברשות לשיקום האסיר כי באזור הדרום בלבד חלה עלייה משמעותית של מאות אחוזים בשנים האחרונות במאסרם של צעירים בדואים, וזאת בעיקר משום שלא ניתן להם כל מענה שיקומי.
מאז כניסתם לתפקיד של ד"ר חיים איילון, מנכ"ל הרשות לשיקום האסיר וד"ר "מאלק עמרור">מאלק עמרור יו"ר הרשות לשיקום האסיר, העלתה הרשות לשיקום האסיר סוגיה זו על סדר היום הציבורי ודרשה, לא אחת, את התייחסות הממשלה לנושא זה. שר הרווחה, בוז'י הרצוג, ער לבעיה כאובה זו ועושה מאמצים רבים על מנת לספק מענה לאוכלוסייה זו.
לדברי ד"ר חיים איילון מנכ"ל הרשות לשיקום האסיר: "אנו מצרים על כך שבתוכניתו של השר ברוורמן, המתיימרת לספק מענה מקיף להתמודדות עם המגזר הערבי, אין שום התייחסות לנושא כאוב זה,המהווה חלק בלתי נפרד מאורח חייו של מגזר זה. רבים מאסירי המגזר אינם מקבלים מענה מינימאלי של שיקום בתעסוקה וטיפול משפחתי העשויים לתרום רבות לשבירת מעגל הקסמים הזה של חזרתם לכלא. אנו דורשים ומצפים מהשר ברוורמן להקדיש לנושא זה את ההתייחסות הראויה בתוכניתו."
הרשות לשיקום האסיר הינה גוף ממשלתי טיפולי-שיקומי הכפוף למשרד הרווחה, שתפקידו שיקום אסירים משוחררים. מטרת העל של הרשות לשיקום האסיר היא הפחתת מועדות האסירים ושילובם חזרה בחברה הנורמטיבית.
הרשות נוסדה באפריל 1984 על פי חוק הרשות לשיקום האסיר (התשמ"ג 1983 ) אשר הגדיר את תפקידי הרשות, סמכויותיה, דרכי פעולתה וניהולה. הרשות הוקמה כדי לזרז את הטיפול בבעיות אסירים משוחררים על בסיס מדיניות כוללת המעוצבת על ידי הגורמים הקשורים לנושא האסירים.