תינוקות אשר יונקים רושמים לזכותם עד 8 נקודות יותר במנת המשכל שלהם. כך אמרה היום מנהלת המחלקה לאם, לילד ולמתבגר במשרד הבריאות, ד"ר ליזה רובין, בכנס באר שבע לשלום הילד באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. ד"ר רובין הציעה לא לתת זכות בחירה לאם בנושא ההנקה, שכן טובת התינוק נמצאת על הכף
חנה בית הלחמי, יועצת שיווק ואסטרטגית, פעילה פמיניסטית יצאה כנגד דברים אלו ואמרה כי יש כפייה דורסנית להנקה, מי שאיננה יכולה או איננה רוצה להניק זוכה לתגובות פוגעות ביותר. "ההטפה להנקה היא אלימה ונובעת משאיפות לקרקע את האישה עם הילדים ולמנוע ממנה התקדמות", כך לדברי בית הלחמי.
ד"ר שרון ברנסבורג-צברי, ביוכימאית ויועצת הנקה בינלאומית מאוניברסיטת תל-אביב, גילתה כי מחקרים מראים כי ל-41% מהגברים מפריע שזוגתם מניקה מתוך תחושת בעלות על השד שלה.
מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר רוני גמזו, אמר בכנס כי תמותת התינוקות באזור הדרום גבוהה פי ארבעה משאר אזורי הארץ וזאת בשל גודלה של האוכלוסייה במגזר הבדואי בדרום, בו תמותת התינוקות גבוהה מאד. הדברים נאמרו במושב שעסק בהנקה ותחליפיה. לדברי ד"ר גמזו, יש צורך לתת הוראה חד משמעית לבתי החולים להוריד את התחליפים הממותגים מחדרי היולדות. הוא ציין כי משרד הבריאות ממליץ בברור על הנקה ולשם כך יש צורך ביועצות הנקה בכל בית חולים בארץ. מנכ"ל משרד הבריאות הוסיף כי בית חולים אשר לא יהיו בו יועצות הנקה, לא יעברו ביקורת של משרד הבריאות.
חה"כ ד"ר רחל אדטו אמרה במעמד זה כי היא תומכת בהצעה להוסיף יועצות הנקה לסגל האחיות שנמצא בבתי החולים. עוד הוסיפה חה"כ אדטו כי יש לאסור פרסומים של חברות לתחליפי הנקה. חה"כ אדטו תמכה בפן הפמיניסטי ואמרה: "צריך לזכור כי בכל קצה של תינוק ישנה גם אמא, ואסור להפנות אליה אצבע מאשימה".