בזים ותנשמות מסוגלים לחסל בין 2000 ל – 5000 מכרסמים בשנה, כל אחד, ועל ידי השימוש בהם כמדבירים ביולוגיים נחסך מהחקלאים הצורך להשתמש בחומרי הדברה כימיים, העלולים להזיק לבריאות. פרויקט זה משותף לישראל עם ירדן והרשות הפלסטינית והוא משמש לעידוד חקלאות ירוקה ולהגברת התיירות לאזור.
המשנה לראש הממשלה סילבן שלום: "המשרד לשיתוף פעולה אזורי והמשרד לפיתוח הנגב והגליל מובילים שורה של פרויקטים מחוללי שינוי. אני רואה בפרויקט הצפרות מהלך חשוב שהתמיכה בו תיתן תנופה אדירה לאזור הצפון. המשרד לשיתוף פעולה אזורי יתמוך בפרויקט הצפרות בלמעלה ממיליון שקלים. מדובר בפרויקט אדיר שיסייע לחקלאים בצד הישראלי והירדני ולציפורים הנודדות שלהן אין גבולות. זהו פרויקט של שיתוף פעולה אזורי רחב מימדים שיעודד חקלאות ידידותית לסביבה, יעודד את התיירות לצפון ,יגביר את שיתופי הפעולה בין ישראל לירדן וייתן משמעות נוספת לשלום בינינו. אני מקווה שנוכל לקדם את שיתוף הפעולה סביב הנושא הזה עם הרשות הפלשתינית כי זהו אינטרס משותף שיביא לפיתוח כלכלי אזורי . "
ד"ר יוסי לשם, מאוניברסיטת תל אביב והחברה להגנת הטבע: "ממשלת ישראל הכריזה לאחרונה על פיתוח אתרי המורשת והיוזמה המוצגת להלן מהווה, להערכתנו, חלק משמעותי מהמורשת הלאומית. 100 מיליון צפרים המטיילים בעולם יוכלו ליהנות מהתשתית המוקמת בסיוע המשרדים הממשלתיים והקרנות הפרטיות".