פעילי מטות ערים מסרו, כי הם התאכזבו מחלק מן התגובות שקיבלו: "יש גורמי תקשורת שלא מעוניינים לדייק בדיווחיהם", נאנחו במטות ערים. למשל, בן-דרור ימיני, בכיר ב"מעריב", השיב כי "לא איענה לבקשתכם, וגם אם היה מישהו מורה לי לעשות זאת - לא הייתי נענה לבקשתו". רשות השידור השיבה כי "אבו מאזן הוא ראש הרשות הפלסטינית הן בעיני ראש ממשלת ישראל, הן בעיני אובמה והן בעיני מועצת הרשות ברמאללה. הגדרות מטופשות מויקיפדיה אינן יכולות לשנות את המצב."
גלי צה"ל השיבו כי: "הכינוי אותו אנו נותנים לעבאס הוא נכון, משום שהוא מכהן הלכה למעשה כראש הרשות הפלסטינית. העולם כולו כולל אובאמה פונים לעבאס בתואר: נשיא הרשות. לפיכך לא מצאנו לנכון לשנות את התואר אותו אנו מצמידים למחמוד עבאס." העיתונים ישראל היום וידיעות אחרונות סירבו להשיב לפניה של מטות ערים.
בעיתונות הימנית התגובה לפנייה היתה חיובית, לדברי פעילי מטות ערים. עיתון בשבע, אתר החדשות "מחלקה ראשונה", עיתון מקור ראשון, וערוץ 7 - השיבו כולם בחיוב על הפניה שלא לכנות את אבו-מאזן בתואר לא-לו.
גם בתקשורת החרדית, היתה התיחסות רצינית לפנייה. מעיתון יום ליום של ש"ס השיבו כי "העורך יתן קו מנחה בכל הכתבות בנושא שיוזכר אבו מאזן-מחמוד עבאס בלי התואר הנלווה". גם בתחנת הרדיו החרדית, רדיו קול חי, הבטיח גורם בכיר כי הדברים ייבדקו בימים הקרובים.
במטות ערים הבטיחו להמשיך ולשכנע מעצבי דעת קהל להפסיק לכנות את אבו-מאזן בתואר לא-לו, וציטטו את המזרחן והשגריר לשעבר צבי מזאל שהתריע בבלוג שלו על "עצימת העיניים" בעניין אי-כהונתו של אבו-מאזן: "איש אינו מעיז לצעוק כי המלך הוא עירום וכולם ממשיכים להפעיל לחצים על ישראל כי תעשה וויתורים - אבל בפני מי?". מטות ערים היא תנועת שטח ימנית שהוקמה ערב הסכמי אוסלו ב-1992 ומונה כיום כ-20 אלף פעילים.