כלים

חדש באשדוד: שיפודיית איז'ו, שיפודיה מזן אחר המציעה מגוון אפשרויות לסנדביצ'ים עם קבב או פרגיות במרינדות שונות. השיפודיה בבעלותם של יניב שאטי ועידו חמדי, תושבי אשדוד במקור שעזבו את העיר לפני עשור, למדו את רזי הקולינאריה, ניהלו מסעדות מובילות באילת והחליטו לשוב הבייתה כדי להקים את סניף הדגל לרשת, שהם מתכוונים לפתח במהלך השנה

פרגיות במרינדות ייחודיות המושרות בתוך וואזה מזכוכית, מבחר סוגי קבב במילויים שונים, בר סלטים מגוון, לאפות הנאפות בתוך טאבון לעיני הסועד, בר לטים מגוון וכל אלה בשיפודיה המסתמנת להפוך למותג הקולינארי הבא בעולם ה''פסט פוד'' - איז'ו (משמעות השם בלטינית: בן).

הבעלים, יניב שאטי ועידו חמדי, תושבי אשדוד במקור, יצאו מגבולות העיר לטובת ניהול עסקיו של המסעדן אבי כראל, ''קאזה דו ברזיל'' ו''בוסטון פיש&גריל''. לאחר מספר שנים, נסע שאטי לאיטליה ללמוד עיצוב מכוניות ואילו חמדי המשיך בדרך הקולינארית בארה''ב.

השניים, חברי ילדות, החליטו להקים סניף ראשון של איז'ו, דווקא באשדוד והשקיעו בהקמת המבנה, המשתרע על כ-110 מ''ר, כ-400,000 ש''ח. האווירה במקום יוקרתית ונעימה. העיצוב נקי בגווני שחור, לבן ואדום, וכולל גופי תאורה מעוצבים הנופלים מן התקרה, חלל גדול לישיבה סביב בר או שולחנות מעץ. כמו''כ כ-20 מקומות ישיבה בחלל הפתוח, בחוץ, באווירה הפסטורלית. המחיר: החל מ-28 ש''ח. הגשה: בבגט, לאפה, בצלחת.

"לא חסכנו במאום", הם אומרים, "לקחנו מבנה ישן ששימש כחנות חיות מחמד ובנינו אותו מן היסוד בדיוק כפי שרצינו לראות את המקום שלנו, עם הנגיעות הנקיות של העיצוב, בנינו טאבון לאפייה במקום, בר ארוך ונוח ופעלנו הרבה עם רגש בכל אחד מן השלבים עד לפתיחת המקום. ההשקעה בעיצוב לא פחות חשובה מהמנות שיוגשו לסועדים, מבחינתנו הן מנות שף לכל דבר, הבשר טחון טרי, סוגי הקבב, אנטריקוט וכבש אמיתי הם מובחרים והרכבנו יחד מגוון סוגי מרינדות לפרגיות".

איז'ו, כתובת: האורגים 6, א.ת אשדוד (מול פלאפון).