"אי אפשר שלא לעמוד נפעמים אל מול השליחות שלקחתם עליכם. אתם מלווים את הנפגעים בתהליך הפוסט טראומטי, שזה מפעל ותהליך עצומים". אמרה בייניש. "מזווית ראייה של אנשי המשפט המלווים את אכיפת החוק בתחום עבירות מין, בעבר קשה היה להסדיר תהליכים חברתיים. גם אנחנו וגם אתם עשיתם כברת דרך. היום יש שינוי מהותי בחקיקה, ששמה דגש על כבוד האדם. החקיקה לא באה מלמעלה. פתיחות בית המשפט היא תולדה של מאבק ממושך אליו התגייסו קבוצות תמיכה וגופים רבים", ציינה בייניש.
"עברנו תהליך של התפכחות חברתית. חשיבותה העצומה של הדסה היא בזמינות, בשילוב הטיפול הרב תחומי ובשרות המקיף והתומך לו זוכים הנפגעים. בעבר היתה מערכת המשפט נטולת כלים לאכיפה בתחום תקיפה מינית. היום קיים שינוי מהותי בחקיקה, ששמה דגש על כבוד האדם." הוסיפה בייניש.
מנהל בית החולים הדסה עין כרם, ד"ר יובל וייס, ברך את צוות המרכז ועמד על חשיבותו. ד"ר וייס הודה לכל צוות המרכז וציין כי הקמתו ותפעולו הם חלק מתפישת עולמה של הדסה, שלצד מצוינות ברפואה, הוראה ומחקר רואה גם חשיבות רבה בתרומה לקהילה ולבריאות נשים.
ד"ר שגית ארבל אלון, העומדת בראש המרכז, ציינה כי 1 מכל 4 נשים עוברת תקיפה מינית, כך גם 1 מתוך 4 ילדות ו-1 מכל 6 ילדים. ד"ר ארבל אלון הודתה לכל הגופים השותפים ולתורמים . כן הודתה לשותפותיה במרכז, העובדת הסוציאלית דורית גרינשפן והאחות תמר סגל ולכל צוות העובדים במקום.