במסגרת הדיון ביקשה המדינה לדחות על הסף את עתירתם של עיריית אשקלון וועד ההורים העירוני בטענה כי שום גורם ממשלתי לא הבטיח הצבת מיגוניות במוסדות החינוך בעיר וכי אשקלון אינה בטווח 7 ק"מ מעזה, הטווח אשר בו התחייבה המדינה למגן, כלשונה, את מוסדות החינוך. עוד טענה הפרקליטות כי דין אשקלון כדין באר שבע והצבת מיגוניות באשקלון תחייב גם הצבתן בבאר שבע וערים נוספות. בתגובה הציג עוד" שפיר, המייצג את העותרים, את הסקר שערך פיקוד העורף בדבר מוכנותם של מוסדות החינוך בעיר למקרה של ירי טילים, סקר שבוצע בהוראת המדינה. "אני מניח שמדובר במסמך מאוד רציני שנעשה על בסיס תוכניות. הרי המדינה לא יכולה להתנער ממה שהיא כתבה" אמר עו"ד שפיר." למותר לציין, כבודכם, שאין דין אשקלון ודין באר בשבע כדין אשקלון משום שהן רחוקות יותר והן מוקד משיכה פחות אטרקטיבי מבחינת פגיעות." הוסיף עו"ד שפיר.
הפרקליטות גם טענה כי המרחק של אשקלון מרצועת עזה נותן יותר זמן לתפיסת מחסה בעת ירי טילים: "חשוב לציין את עצם האבחנה בין 7 הקילומטרים ליתר המדינה. אז למעשה זמן האפשרות של האזרחים להתגונן הוא ארוך יותר וכן מאפשרים להן זמן כן להתגונן בנסיבות כאלה". טענה הפרקליטות.נציג העירייה טען מנגד כי הטיעון איננו רלוונטי שכן על פי סקר פיקוד העורף בבתי הספר בעיר אין בכלל מחסות ראויים מפני ירי טילים ולכן זמן ההתראה איננו רלוונטי.
שלמה כהן מ"מ ראש עיריית אשקלון ברך על החלטת השופטים לחייב את המדינה לשקול את תוצאות הסקר של פיקוד העורף על צורכי המיגון של מוסדות החינוך בעיר. "חבל שהמדינה נזקקה בתשובתה לטיעון כאילו הסקר נעשה רק כדי להדוף לחצים ומוטב היה שטענה כזאת לא תעלה בכלל" אומר כהן. הרכב השופטים, דנציגר, רובינשטיין ועמית פסק שעל המדינה להרכיב וועדה בין משרדית שתבחן את טענות עיריית אשקלון ותגיש מסקנותיה לבית המשפט תוך שישים יום.